Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη «Δημοτική Σχολή Χορού»

«Η Δημοτική Σχολή Χορού με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να γίνει πρέσβειρα της τέχνης της Τερψιχόρης στην πόλη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθώντας να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά. Είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠ.ΠΟ.A. και καλύπτει όλες τις βαθμίδες της ερασιτεχνικής εκπαίδευσης (τη μόνη υπάρχουσα βαθμίδα πριν τις σπουδές σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού) σε εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Κυριότερος στόχος είναι, εκτός του να παρέχει τη σωστή εκπαίδευση και προετοιμασία σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό, όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας ή τεχνικής που επιλέγουν, να γνωρίσουν αυτή την εκπληκτική και πολύπλευρη τέχνη. Να αποκτήσουν σωματική δύναμη , ευλυγισία και αντοχή, να διορθώσουν σωματικά προβλήματα, να κερδίσουν ισορροπία, συντονισμό και σωστή στάση σώματος. Να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα κερδίζοντας αυτοέλεγχο, πειθαρχία και αποκτώντας επιμονή και υπομονή για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Πολλοί μαθητές της σχολής συνέχισαν τις επαγγελματικές τους σπουδές κάνοντας καριέρα ως καθηγητές/τριες και χορευτές/τριες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκπαίδευση, εμπλουτίζεται με την πρόσκληση διακεκριμένων καθηγητών χορού όπου μέσω σεμιναρίων προσφέρονται νέες εμπειρίες και γνώσεις και ολοκληρώνεται με τη ενεργή συμμετοχή των μαθητών, στις παραγωγές-παραστάσεις κλασσικού και σύγχρονου χορού της Δ.Σ.Χ και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ενισχύοντας και τη σκηνική τους εμπειρία, μέρος αναπόσπαστο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα τμήματα

Τα τμήματα που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν φέτος είναι:

Χορευτική Προπαιδεία-Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά από 3-5 χρονών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ρυθμό, τις δυνατότητες του σώματός τους και την δημιουργία μέσω παιχνιδιού και διασκέδασης σε συνδυασμό με τις καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους για χορό και κίνηση.

Κλασσικός Χορός ( Σύστημα Vaganova). Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από μικρή ηλικία τα παιδιά μυούνται στον κόσμο του μπαλέτου αποκτώντας τις απαραίτητες βάσεις για όλα τα άλλα είδη χορού. Στους ενήλικες προσφέρει μια ολοκληρωμένη γύμναση μέσω μιας τεχνικής χορού που κουβαλάει αιώνες έρευνας και μεθοδολογίας.

Σύγχρονος Χορός ( Limon based). Για εφήβους και ενήλικες.. Ο σύγχρονος χορός έχει τη δική του τεχνική και μεθοδολογία. Η κίνηση στο σύγχρονο χορό είναι πιο απελευθερωμένη και ρευστής και εμπεριέχει όλες τις ποιότητες και δυναμικές. Χρησιμοποιεί στοιχεία από διάφορες τέχνες, όπως θέατρο, ακροβατικά, ζεν, τεχνικά μέρη πολεμικών τεχνών κ.ά. Ως αντισυμβατική μορφή τέχνης δεν δέχεται περιορισμούς στη μορφή του ανθρώπινου σώματος, δεν θέτει ηλικιακούς περιορισμούς και είναι ανοιχτή σε πειραματισμούς.

Σύγχρονος χορός –afro fusion.Συνδυάζει τεχνικές του σύγχρονου χορού (όπως release,flying low,Limon,Graham)με τεχνικές αφρικάνικου χορού(yorumba, afrocubana, danza contemporanea).Δουλεύεται πολύ ο κορμός και ο συντονισμός των μελών. Καλλιεργείται η αίσθηση του ρυθμού, το σώμα μαθαίνει να γειώνεται, να ξυπνάει με αυθόρμητο και δημιουργικό τρόπο, ανακαλύπτοντας τις κινησιολογικές και εκφραστικές του δυνατότητες και αναπτύσσοντας τες μέσα από συνδυασμούς και χορογραφίες.

Αυτοσχεδιασμός. Καθοδηγούμαστε να ανακαλύψουμε τις κινησιολογικές μας δυνατότητες. Να καλλιεργηθούμε σε διαφορετικές ποιότητες κίνησης, έκφρασης και ρυθμού. Μέσα από ασκήσεις και συνεργασία με την ομάδα δημιουργούμε τον δικό μας πιο ”ελεύθερο” χορό.

Σύγχρονος Χορός 45+.Βασίζεται σε διαφορετικές σωματικές τεχνικές του σύγχρονου χορού όχι ιδιαίτερα απαιτητικές, της ελεύθερης κίνησης ,του αυτοσχεδιασμού και του αφρικάνικου χορού. Σκοπός είναι να ξυπνήσουμε το σώμα μας, μέσω της αναπνοής ,της βαρύτητας, του ρυθμού ,της μουσικής, να ανακαλύψουμε την αρμονία, την κίνηση, τον χορό και την έκφραση.

Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης. Προετοιμασία Εξετάσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για τμήματα μέσω των οποίων, με εντατική εκπαίδευση στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές.

Barre a terre. Είναι μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος, ένας συνδυασμός από στοιχεία που δανειζόμαστε από τον κλασσικό και σύγχρονο χορό, εμπλουτισμένα με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και διατάσεις. Γυμνάζει το σώμα ενώ ταυτόχρονα το άτομο κερδίζει την ψυχική ευεξία που μόνο ο χορός δίνει. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να κατανοήσουν την ορθή στάση σώματος, να διατηρήσουν το σώμα τους δυνατό και λειτουργικό μακροπρόθεσμα, παράλληλα αποτελεί μια καλή εισαγωγή για όσους επιθυμούν να μυηθούν στο χορό καθώς και συμπληρωματική άσκηση για όσους είναι ήδη μυημένοι.

Creative Modern Dance για παιδιά δημοτικού όπου θα γνωρίσουν και θα διδαχτούν σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης και χορού. Οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητές κίνησης και χορού αποκτώντας ένα ισχυρό θεμέλιο για να ανακαλύψουν τις δημιουργικές δεξιότητες τους διερευνώντας τις διάφορες ποιότητες της κίνησης σε σχέση με το χώρο, το χρόνο , τη δύναμη , και τη ροή . Καθώς εξερευνούν , να αντιληφθούν διάφορα μέρη του σώματος τους και πώς μπορούν να τα μετακινήσουν , να ανακαλύψουν νέους τρόπους κίνησης και να εκφράσουν συναισθήματα.

Latin και Ευρωπαϊκών Χορών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Όπως όλα τα μαθήματα χορού προσφέρουν πειθαρχία και ομαδική συνεργασία, χτίζουν την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό για τους άλλους, βελτιώνουν τον συντονισμό και την ισορροπία, γυμνάζουν το σώμα με τρόπο διασκεδαστικό και ενεργητικό. Επίσης δίνεται η δυνατότητα, σε όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με τη σπουδή των Latin χορών, της απόκτησης μαθητικών ή επαγγελματικών πτυχίων, καθώς και της συμμετοχής σε αγωνιστικά τμήματα.
Και για τη φετινή χρονιά δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του δημοτικού που είναι εγγεγραμμένοι στα τμήματα κλασσικού χορού να παρακολουθήσουν, αν το επιθυμούν, ακόμη μια τεχνική επιλέγοντας ανάμεσα στο creative dance και τους Latin χορούς με μια συμβολική συνδρομή.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν 1η Σεπτέμβρη και συνεχίζονται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική) ή να τηλεφωνούν στο 24210-54244. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.