Ζωντανά στο Ίντερνετ η προσεδάφιση της αποστολής Rosetta στον κομήτη

Η προσεδάφιση του οχήματος Philae της αποστολής Rosetta στον κομήτη 67Ρ/ Churyumov- Gerasimenko αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική φάση των διαδικασιών.
Ο διαχωρισμός του Philae από το σκάφος είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 09.03 GMT (11.03 ώρα Ελλάδας) και η προσεδάφιση θα ακολουθήσει περίπου επτά ώρες αργότερα, στις 16.02 GMT (18.02 ώρα Ελλάδας).
Η αποστολή είναι ιστορικής σημασίας για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), οπότε και έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της. Η ESA μεταδίδει ζωντανά webcast από το κέντρο ελέγχου στο http://new.livestream.com/esa/cometlanding , ενώ υπάρχει συνεχής ανανέωση του blog της αποστολής Rosetta ( http://blogs.esa.int/rosetta ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις από το Twitter στους εξής λογαριασμούς:




Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του Οκτωβρίου η ESA είχε προκαλέσει εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις με τη παρουσίαση της μικρού μήκους ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Ambition», σχετικά με την αποστολή Rosetta http://www.esa.int/spaceinvideos/Videos/2014/10/Ambition_the_film
Η ταινία αποτελεί συνεργασία μεταξύ της Platige Image και της ESA, ήταν σε σκηνοθεσία Τόμεκ Μπαγκίνσκι και πρωταγωνιστούσαν οι Έινταν Γκίλεν (γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο «Littlefinger» της τηλεοπτικής σειράς «Game Of Thrones») και η Έιλινγκ Φραντσιόζι. Η ταινία γυρίστηκε στην Ισλανδία και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 24 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, κατά τον εορτασμό του Sci-Fi: Days of Fear and Wonder του British Film Institute. Στο μακρινό μέλλον οι δύο πρωταγωνιστές- ένας «master» και η μαθητευόμενή του- δουλεύουν πάνω στη δημιουργία πλανητών, φεγγαριών, αστεροειδών και κομητών, συζητώντας πάνω στο «κλειδί» της ζωής στη Γη: το νερό, η διερεύνηση του οποίου βρίσκεται και στο επίκεντρο της αποστολής Rosetta.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.