Λαθρεμπόριο ναρκωτικών με drones

Ένα drone το οποίο μετέφερε ναρκωτικά συνετρίβη κοντά σε πέρασμα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Όπως έγινε γνωστό, το quadcopter, το οποίο ήταν φορτωμένο με τρία κιλά μεταμφεταμίνης,, βρέθηκε σπασμένο στο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ κοντά στο Σαν Ισίντρο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η μεξικανική αστυνομία εκτιμά πως συνετρίβη επειδή τα ναρκωτικά με τα οποία είχε φορτωθεί ήταν πολύ βαριά, ενώ πιστεύεται πως τα drones χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για το πέρασμα παράνομων αντικειμένων από τα σύνορα.
Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της Τιχουάνα αναφέρει ότι τα ναρκωτικά ήταν χωρισμένα σε έξι πακέτα, δεμένα με κολλητική ταινία στο σκάφος. Αστυνομικοί βρήκαν το drone μετά από ανώνυμη ενημέρωση, και τώρα αναζητείται ο «αποστολέας» και η προέλευσή του. Το σκάφος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ένα πρωτότυπο το οποίο μπορούσε να λάβει συντεταγμένες GPS και να κινηθεί αυτόνομα προς τα εκεί, χωρίς να απαιτείται άμεσος έλεγχος από κάποιον χειριστή.
Σημειώνεται ότι πέρυσι η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) είχε ανακοινώσει πως τα drones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως μέθοδος μεταφοράς ναρκωτικών, έτσι ώστε κάποιες συμμορίες κατασκευάζουν δικά τους, με μηχανικούς να προσλαμβάνονται για να φτιάξουν μοντέλα για τα καρτέλ με αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων.
Όπως ανέφερε η Σίλβια Λόνγκμαϊρ, αναλύτρια ειδική σε θέματα «πολέμου κατά των ναρκωτικών» τα καρτέλ χρησιμοποιούν επίσης drones για σκοπούς παρακολούθησης, αν και η μεταφορά είναι πιο σύνθετη. «Αυτό είναι νέα απόδειξη ότι τα καρτέλ έχουν απεριόριστα κεφάλαια και δημιουργικότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.