Παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας απεικονίζει το εσωτερικό των Δίδυμων Πύργων τη στιγμή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου (video)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το παιχνίδι-εμπειρία εικονικής πραγματικότητας όπου ο χρήστης του μπορεί να δει μέσα από τα μάτια ενός εργαζόμενου στους Δίδυμους Πύργους το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το παιχνίδι ονομάζεται [08:46], από την ακριβή ώρα ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με τους έξι Γάλλους φοιτητές που έφτιαξαν το παιχνίδι, ο χρήστης μπορεί να δει μέσα από τα μάτια ενός εργαζόμενου στους Δίδυμους Πύργους το τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο preview που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο χρήστης «βλέπει» μέσα από τα μάτια ενός υπαλλήλου την στιγμή που μόλις έχει συντριβεί το αεροσκάφος μερικούς ορόφους πιο κάτω.

Τα φώτα κλείνουν και οι υπάλληλοι πανικοβάλλονται καθώς έχουν μείνει μέσα ένα εργασιακό περιβάλλον που έχει γεμίσει με καπνό.

«Είμαστε όλοι νέοι γύρω στα είκοσι και το ιστορικό αυτό γεγονός αποτέλεσε ορόσημο για τη δική μας γενιά», λέει ένας από τους δημιουργούς, ο Αντονι Κραφτ, τονίζοντας ότι «το γεγονός αυτό άλλαξε σε παγκόσμιο επίπεδο την κοινωνική αλληλεπίδραση όσο και τον γεωπολιτικό χάρτη».

Ωστόσο, το παιχνίδι δέχθηκε σφοδρή κριτική με το επιχείρημα ότι οι Γάλλοι φοιτητές εκμεταλλεύονται εμπορικά την τραγωδία, αλλά οι δημιουργοί του αρνούνται ότι είχαν τέτοια πρόθεση.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι χρήστες στο Youtube και το Reddit που υποδέχθηκαν το παιχνίδι με σοκ, αποστροφή, μέχρι και οργή.

Το παιχνίδι δεν δημιουργήθηκε για εμπορικούς σκοπούς, επισημαίνει ο Κραφτ, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντικό για αυτούς να είναι ακριβείς και επιδεικνύοντας τον απόλυτο σεβασμό στα 2.973 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Για το λόγο αυτό η εξαμελής ομάδα των δημιουργών του έκανε ατελείωτες ώρες έρευνας προκειμένου να αναπαραστήσει με λεπτομέρειες τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο Βόρειο Πύργο αμέσως μετά την πρόσκρουση του πρώτου αεροσκάφους.

«Περάσαμε ολόκληρα μερόνυχτα για να απεικονίσουμε με αληθοφάνεια και ακρίβεια την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στους υψηλότερους ορόφους του Βόρειου Πύργου», συνοψίζει ο Κραφτ.

Δείτε εδώ το preview που δόθηκε στη δημοσιότητα:

http://

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.