«Τίγρης και Δράκος»: Το Netflix «στοχεύει» το Χόλιγουντ

Την πρώτη του ταινία μεγάλου/ πλήρους μήκους σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δημοφιλές streaming site Netflix το 2015, μετά από συμφωνία με τη Weinstein Company.
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, πρόκειται για τη συνέχεια του «Τίγρης και Δράκος» (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι, που αναμένεται να προβληθεί στο Netflix και στις κινηματογραφικές αίθουσες Imax τον Αύγουστο.
Το Netflix, το οποίο έχει πάνω από 50 εκατ. συνδρομητές σε πάνω από 40 χώρες, παράγει ήδη τα δικά του τηλεοπτικά προγράμματα, με πιο γνωστό εκ των οποίων την πολιτική σειρά «House of Cards», με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι.
Στο «Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend» θα παίζει η Μισέλ Γεό, ξανά στον ρόλο της πολεμίστριας Γιου Σου-Λιέν, καθώς και ο κινέζος ηθοποιός ταινιών δράσης Ντόνι Γιεν. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το σίκουελ δεν θα συνοδεύεται από την επιστροφή του Ανγκ Λι, καθώς καθήκοντα σκηνοθέτη έχει αναλάβει ο Γιουέν Ουό Πινγκ, που έχει αρχίσει ήδη γυρίσματα στη Ν. Ζηλανδία.
Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που το Netflix συνεργάζεται με τη Weinstein Company: τον Δεκέμβριο αναμένεται μια δραματική σειρά σχετικά με τον ιταλό εξερευνητή Μάρκο Πόλο.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των New York Times, το νέο «Τίγρης και Δράκος» θα βγει ταυτόχρονα στο Netflix και σε επιλεγμένες αίθουσες Imax, αποτελώντας την πρώτη «μεγάλη» ταινία που κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα στην δημοφιλή υπηρεσία streaming και στα σινεμά. Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ αντίστοιχα θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες που θα βγουν μέσω αυτού του μοντέλου διανομής.
Όπως δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Τεντ Σαράντος, chief content officer του Netflix, ελπίζει ότι αυτή η συμφωνία θα δείξει στο Χόλιγουντ ότι έχει έρθει η ώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ταινιόφιλων και να αλλάξει τις παραδοσιακές μεθόδους διανομής (πρώτα στα σινεμά και μήνες μετά στο streaming). «Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα αποδειχτεί ότι δεν γκρεμίζεται ο ουρανός…είναι δύο διαφορετικές εμπειρίες, σαν να βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να τον παρακολουθείς στην τηλεόραση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.