Υπό διερεύνηση οι πρακτικές της Google στην αγορά Android και στις ΗΠΑ

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζει εάν η Google έπληξε την πρόσβαση των ανταγωνιστών της στο Google Android, μεταδίδει σήμερα το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg.

Αξιωματούχοι της FTC συναντήθηκαν με εκπροσώπους τεχνολογικών εταιρειών που υποστηρίζουν ότι η Google δίνει προτεραιότητα στις δικές της υπηρεσίες στην πλατφόρμα Android, περιορίζοντας παράλληλα τρίτους. Είναι γνωστό ήδη ότι η FTC καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας έχουν συμφωνήσει να διερευνήσουν τις πρακτικές της Google, η έρευνα ωστόσο είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και θα μπορούσε να σταματήσει χωρίς να οδηγήσει σε επίσημη έρευνα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την Google για το Android. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον η Google έχει συνάψει αντιανταγωνιστικές συμφωνίες ή έχει καταχραστεί πιθανή δεσπόζουσα θέση στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων, των εφαρμογών και των υπηρεσιών για τις έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.