Axon M: Αναδιπλούμενο smartphone με διπλή οθόνη από τη ZTE

Αίσθηση έχει προκαλέσει στον κόσμο των smarpthones το Axon M της ιαπωνικής ΖΤΕ: To εν λόγω «έξυπνο» κινητό έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό ότι είναι το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό με διπλή οθόνη, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά διαφορετικών εφαρμογών.

Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στον χρήστη να κάνει ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα, όπως το να περιηγείται στο web στη μία οθόνη και να γράφει email στην άλλη, ή να παρακολουθεί μια ταινία στη μία ενώ βλέπει το feed του στο Twitter στην άλλη. Και οι δύο οθόνες είναι των 5,2 ιντσών, και ο συνδυασμός τους παρέχει μια μεγαλύτερη οθόνη 6,75 ιντσών (1920×2160), με ένα μεγάλο διαχωριστικό στη μέση.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία «mirror», έτσι ώστε οι δύο οθόνες να δείχνουν τα ίδια πράγματα, αλλά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όπως σημειώνει το New Atlas, το Axon M θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όσον αφορά στις εφαρμογές εργασίας, επιτρέποντας στον χρήστη πχ να πληκτρολογεί έχοντας το πληκτρολόγιο στη μία, χωρίς να καλύπτεται μεγάλο κομμάτι της άλλης από αυτό. Σύμφωνα με τη ZTE, μία κίνηση με τα τρία δάκτυλα στέλνει τις εφαρμογές από τη μία οθόνη στην άλλη, ενώ υπάρχει ρύθμιση για να λειτουργούν όλες σαν να βρίσκονται σε μία οθόνη.

Ακόμη, ιδιαίτερα μεγάλο θεωρείται πως θα είναι το όφελος για τους gamers, καθώς θα παραπέμπει σε μια πιο κλασική φορητή παιχνιδομηχανή, όπως πχ στα Nintendo DS.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει Android 7.1.2 Nougat, επεξεργαστή Snapdragon 821, 4GB RAM και 64 GB αποθηκευτικό χώρο. Όσον αφορά στην οπίσθια κάμερα, είναι των 20 ΜΡ, ενώ έχει μπαταρία των 3.180 mAh.

Διπλές οθόνες σε κινητά έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν, όπως στο Yotaphone, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που και οι δύο είναι full color LCD, σε συνδυασμό με τη λειτουργία αναδίπλωσης.
Όπως αναφέρει το TheVerge, σε πρώτη φάση το Axon M θα διατεθεί σε ΗΠΑ και Ιαπωνία πριν το τέλος του έτους. Γενικότερα πάντως, το κινητό αποσπά θετικά σχόλια στον ειδικό Τύπο, που κάνει λόγο για μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή μιας πρωτότυπης ιδέας και για «επιστροφή» των clamshell κινητών των παλαιότερων εποχών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.