Εφαρμογή για μηνύματα μεταξύ ζευγαριών από το Facebook

To Facebook λάνσαρε την Τρίτη μια νέα εφαρμογή μηνυμάτων για ζευγάρια ονόματι Tuned, που δίνει τη δυνατότητα chat, διαμοιρασμού φωτογραφιών και μουσικής, ενώ επίσης παρέχει και ένα timeline με κοινές αναμνήσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δεδομένα από την ιστοσελίδα Sensor Tower, η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στο App Store της Apple στην ΗΠΑ και τον Καναδά. Την είδηση δημοσίευσε πρώτο το The Information, που μετέδωσε ότι το Tuned δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα εντός του Facebook, ονόματι New Product Experimentation (NPE), η οποία φτιάχνει νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τα social media. Η ΝΡΕ περιγράφει την εφαρμογή ως έναν «προσωπικό χώρο όπου εσείς και το έτερον ήμισύ σας μπορείτε απλά να είστε οι εαυτοί σας».

To BBC σημειώνει ότι η εφαρμογή δεν φαίνεται να έχει end-to-end encyption, όπως υπηρεσίες σαν το WhatsApp. Αντ’αυτού έχει την ίδια πολιτική δεδομένων με το Facebook, που επιτρέπει στην εταιρεία να συλλέγει στοιχεία για τις επικοινωνίες και άλλες συμπεριφορές του χρήστη με σκοπό την προβολή διαφημίσεων- κάτι που ίσως να αποθάρρυνε τους χρήστες από το να στείλουν πολύ προσωπικές πληροφορίες ή φωτογραφίες μέσω της νέας εφαρμογής.

Το Tuned δεν απαιτεί οι χρήστες του να έχουν λογαριασμό στο Facebook.

To Facebook είχε ανακοινώσει πως εισέρχεται στον χώρο των γνωριμιών/ dating το 2018. Έχει λανσάρει μια υπηρεσία dating σε 20 χώρες ως τώρα, ωστόσο η νέα αυτή εφαρμογή είναι ανεξάρτητη.

Προς το παρόν το Tuned δεν φαίνεται να διαφέρει πολύ από άλλες εφαρμογές μηνυμάτων: Οι χρήστες εισάγουν άλλα άτομα μέσω αριθμού τηλεφώνου και αφού συνδεθούν μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες και ηχητικά, ενώ η εφαρμογή παρέχει custom αντιδράσεις που τα ζευγάρια μπορούν να ανταλλάσσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.