Η Google κάνει προσβάσιμη σε όλους την ιστορία της μόδας!

Μία νέα έκθεση παρουσιάζει η Google στην ενότητα Google Arts and Culture, μέσω της οποίας έρχονται στο φως οι ιστορίες πίσω από τα ρούχα που φοράμε, είτε αυτά είναι ένα τζιν, μία φλοράλ γραβάτα ή ένα μαύρο κλασσικό φόρεμα.
Η έκθεση με την ονομασία «We wear culture» (Φοράμε τον πολιτισμό) περιλαμβάνει εκθέματα από τουλάχιστον 180 μουσεία, ινστιτούτα μόδας, αρχεία και άλλους οργανισμούς του χώρου της μόδας από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Σάο Πάολο και πολλά άλλα μέρη.
Στα τουλάχιστον 450 οπτικά εκθέματα οι χρήστες μπορούν να βρουν ιστορίες από τον αρχαίο δρόμο του μεταξιού μέχρι την ανατρεπτική μόδα της βρετανικής πανκ, να ακολουθήσουν την πορεία των τζιν στον χρόνο -από τις φόρμες εργασίας των μεταλλωρύχων μέχρι τις καθημερινές εμφανίσεις- ή ακόμα να μάθουν πώς η διάσημη Βραζιλιάνα Κάρμεν Μιράντα έκανε γνωστά τα παπούτσια πλατφόρμες τη δεκαετία του ’30.
Γι’ αυτό το εγχείρημα η Google συνεργάζεται με μουσεία, ινστιτούτα μόδας και άλλους αρμόδιους οργανισμούς, προκειμένου να φέρουν τρεις χιλιετίες μόδας στη διάθεση των χρηστών μέσω του Google Arts and Culture. Μέσα από την έκθεση «We wear culture» οι χρήστες έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να «συναντήσουν» ιέρειες του στυλ, όπως οι Κοκό Σανέλ, Κριστόμπαλ Μπαλενθιάγα, Ιβ Σεν Λοράν και Βιβιέν Γουέστγουντ: Τέσσερα είδωλα που διαμόρφωσαν την ιστορία της μόδας αναπλάθονται μέσα από ταινίες εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες να επισκεφθούν μέρη όπου κατοικεί η μόδα.
Τα μεγαλύτερα μυστικά και οι καλύτερες ιστορίες φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από το ύφασμα και οι επαγγελματίες του κόσμου της μόδας συνεχίζουν να δημιουργούν, να μετατρέπουν σχέδια και πατρόν σε ρούχα, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο την τέχνη τους από γενιά σε γενιά. Έχοντας ως σκοπό να παράσχει νέες δυνατότητες στους χρήστες, η Google δημιούργησε μία συλλογή φωτογραφιών, μέσω της Art Camera, όπου είναι διαθέσιμες εικόνες υπερ-υψηλής ανάλυσης με λειτουργία ζουμ.
Η δωρεάν συλλογή εικόνων ανοίγει σήμερα μέσα από τον σύνδεσμο g.co/wewearculture και είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής Google Arts and Culture για συσκευές που ενσωματώνουν τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.