Ο Έλον Μασκ θα πληρώσει 1 δισ. στο Twitter αν «χαλάσει» η συμφωνία

Ζάλη προκαλεί το ύψος της ρήτρας αποζημίωσης που περιλαμβάνει η συμφωνία του Έλον Μασκ με το Twitter. Αν το deal χαλάσει, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Ο Έλον Μασκ θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Twitter Inc, σε περίπτωση που καταγγείλει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρίας. Αυτό αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα.

Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αποτυχία της συμφωνίας, εξαιτίας δυσχερειών μετοχικού κεφαλαίου, χρέους ή περιορισμών σε δανειακή χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη του ποσού της εξαγοράς, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Η Twitter Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί μία πρόταση εξαγοράς από άλλο ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στα έγγραφα.

Τα έγγραφα αυτά ανέφεραν ότι η συμφωνία μπορεί να τερματιστεί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Οκτωβρίου. Η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

Ο Μασκ, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, έκλεισε συμφωνία εξαγοράς του Twitter την Δευτέρα. Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του ελέγχου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, αλλά και παγκόσμιους ηγέτες, στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.