Samsung: «Οι στρογγυλεμένες γωνίες του iPhone δεν αξίζουν $399 εκατ.»

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απευθύνεται τώρα η κορεάτικη Samsung, σε μια ακόμα προσπάθεια να μην αποδώσει στην Apple ως αποζημίωση τα κέρδη της από τα smartphone που έμοιαζαν με το iPhone.

Με απόφαση του 2012, η Samsung Electronics κλήθηκε να καταβάλλει 930 εκατομμύρια δολάρια στην Apple για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και αντιγραφή της σχεδίασης του iPhone. Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η Samsung κατέβαλλε 548,2 εκατομύρια από την οφειλή αυτή. Τον Μάιο πέτυχε τη διαγραφή 382 εκατομμυρίων από το συνολικό πρόστιμο, αφού έπεισε το εφετείο στην Ουάσιγκτον ότι «η εμφάνιση του iPhone δεν μπορεί να προστατεύεται μέσω εμπορικών σημάτων».

Στο αίτημά της στο Supreme Court, μεταδίδει το Reuters, η Samsung Electronics καταρχήν πρέπει να γίνει δεκτή για ακρόαση. Τώρα, ζητά να ακυρωθεί μέρος της απόφασης του 2012 για αποζημίωση του 2012 και μάλιστα κατά 399 εκατομμύρια δολάρια που αποδίδονται στην αντιγραφή των πατενταρισμένων στρογγυλεμένων άκρων, της πλαϊνής όψης και των εικονιδίων σε πλέγμα στο Apple iPhone. Η εταιρεία θεωρεί υπετιμημένη την σχεδίαση του τηλεφώνου και δεν αποδέχεται ότι θα πρέπει να αποδώσει στην Apple το σύνολο των κερδών της από τις πωλήσεις των δικών της τηλεφώνων που, εν μέρει, όπως σημειώνει, μοιάζουν. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα πρέπει να επικυρώσει πρόστιμα για λειτουργικές επιλογές στην σχεδίαση των smartphone, όπως η επίπεδη οθόνη που διευκολύνουν την ανάγνωση κειμένου ή οι στρογγυλεμένες άκρες που κάνουν το τηλέφωνο να γλυστρά στην τσέπη, ισχυρίζεται η Samsung Electronics.

Η Apple δεν σχολίαση την νέα προσφυγή ωστόσο δηλώνει δια του εκπροσώπου της πως «σχεδιάζουμε έτσι το τηλέφωνό μας προς τέρψιν των πελατών μας, όχι για να αντιγράφουν κατάφωρα οι ανταγωνιστές μας»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.