Σχέδια για σύστημα υπόγειων δρόμων για σύγχρονες μεγαλουπόλεις από τον Έλον Μασκ

Το όραμά του για ένα δίκτυο τούνελ- υπόγειων δρόμων κάτω από το Λος Άντζελες παρουσίασε στο Ted 2017 ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ.
Όπως αναφέρει το BBC, σε μια επί παντός επιστητού συζήτηση με τον Κρις Άντερσον, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX είπε πως σκέφτεται ένα σύστημα τούνελ για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.
Ο Μασκ παρουσίασε ένα βίντεο, όπου έδειξε πώς ένα τέτοιο σύστημα, πολλαπλών επιπέδων, θα μπορούσε να λειτουργεί: Τα οχήματα θα σταματούν σε έναν μηχανισμό τύπου τρόλεϊ/ ανελκυστήρα, και μετά θα ανοίγει καταπακτή για τη μεταφορά τους κάτω. Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα απομακρύνονται μόνα τους, και μετά θα βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια με έναν αντίστοιχο μηχανισμό.
Όπως είπε, το όραμά του είναι να μην υπάρχουν όρια στον αριθμό των τούνελ και να βρεθούν τρόποι μείωσης του κόστους εκσκαφής και της δημιουργίας τέτοιων τούνελ γενικότερα.
Η εταιρεία την οποία ίδρυσε για να αναλάβει το συγκεκριμένο εγχείρημα, η The Boring Company, «πιάνει» λιγότερο από το 3% του χρόνου του, και σε αυτήν δουλεύουν ασκούμενοι και άτομα που εργάζονται σε ημιαπασχόληση.
«Έχουμε ένα κατοικίδιο σαλιγκάρι, τον Γκάρι, και ο Γκάρι είναι ικανός να κινείται 14 φορές πιο γρήγορα από μια μηχανή διάνοιξης του΄νελ- οπότε η φιλοδοξία μας είναι να περάσουμε τον Γκάρι» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Μασκ έχει προβεί σε σειρά φιλόδοξων εξαγγελιών και ανακοινώσεων τον τελευταίο καιρό, όπως την ίδρυση της Neuralink, μιας εταιρείας η οποία έχει σκοπό να βελτιώσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσω τεχνολογίας υπολογιστών.
Επίσης, αν και η SpaceX σημειώνει καλή πορεία, η Tesla δέχεται επικρίσεις για την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων της, λόγω ενός δυστυχήματος τον Μάιο του 2016- χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ίδιος δείχνει να μειώνει τις φιλοδοξίες του.
Μάλιστα, υποσχέθηκε ένα «πλήρως αυτόνομο» ταξίδι ανά τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ αποκάλυψε πως έχει πραγματοποιήσει δοκιμή του ημιαυτόνομου ηλεκτρικού φορτηγού που η Tesla σχεδιάζει να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι είναι πολύ ευέλικτο. «Θα το οδηγάς σαν σπορ αμάξι» υποστήριξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.