Silicon Valley: Τα ρομπότ θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τα ρομπότ μπαίνουν στην ζωή μας, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φθάσουν τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Silicon Valley Robotics, Andra Keay.

Η επικοινωνία ρομπότ και ανθρώπων είναι στοιχειώδης και θα απαιτηθούν πολλά χρόνια να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Άλλωστε κοινή λογική στην επικοινωνία είναι σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολο να αναπτυχθεί, ακόμη και σε ανθρώπινη επικοινωνία.

Στην ερώτηση για τις ανησυχίες που διατυπώνονται αναφορικά με την απώλεια θέσεων εργασίας από την εμφάνιση των ρομπότ, η Andra Keay επισημαίνει ότι καθώς τα ρομπότ θα διεισδύουν στην κοινωνία και στην καθημερινότητα, θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και δεν θα είναι απαραίτητα όλες οι θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Τα περισσότερα ρομπότ χρειάζονται μεγάλη εξυπηρέτηση και φροντίδα. Και θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις όπου τα ρομπότ μπορούν να λειτουργούν μόνο όταν οι άνθρωποι απασχολούνται ως «οδηγοί ρομπότ» προσθέτει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.