Στέλνουν φωτογραφίες σε τυχαίες επαφές χωρίς να το γνωρίζετε

Μεγάλος πονοκέφαλος έχει προκληθεί στους κατόχους συσκευών Samsung S9/S9 Plus και Note 8, αφού τα κινητά τους στέλνουν φωτογραφίες σε τυχαίες επαφές που είναι περασμένες στο τηλέφωνο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με χρήστες της Reddit, η βλάβη εντοπίζεται στο Galaxy S9, S9 Plus, και το Note 8, με διάφορες μαρτυρίες μεταξύ αυτών ενός ατόμου του οποίου όλη η Gallery στάλθηκε στη φίλη του στη μέση της νύχτας.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ότι στις συσκευές αυτές δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα αρχεία που στάλθηκαν. Ο μόνος τρόπος να το ανακαλύψει κάποιος είναι να ελέγξει τα αρχεία καταγραφής από τον πάροχο (cosmote-vodafone-wind).
Φαίνεται ότι το το συγκεκριμένο σφάλμα έχει εμφανιστεί στην τελευταία ενημέρωση των μηνυμάτων της Samsung, οπότε όποιος δεν το έχει ήδη κάνει, καλό είναι να το αναβάλει μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.
Όσοι έχουν ήδη εγκαταστήσει την ενημερωμένη έκδοση θα πρέπει πιθανώς να απενεργοποιήσουν τα δικαιώματα αποθήκευσης των μηνυμάτων της Samsung, τα οποία θα εμποδίσουν την πρόσβαση στη συλλογή φωτογραφιών. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές -> Μηνύματα Samsung> Δικαιώματα> Αποθήκευση για να το κάνετε.
Μόλις ανακληθούν τα δικαιώματα, δεν θα μπορείτε μεν να στείλετε φωτογραφίες μέσω μηνυμάτων, αλλά θα μπορείτε δε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι οι φωτογραφίες σας δεν πρόκειται να εμφανιστούν στο κινητό μιας τυχαίας επαφής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.