Surface Laptop και Windows 10S από τη Microsoft

H Microsoft παρουσίασε επίσημα τον νέο της φορητό υπολογιστή, Surface Laptop, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται στα μέσα του Ιουνίου, και τη νέα έκδοση του λειτουργικού της, Windows 10S.
H εταιρεία φαίνεται να επικεντρώνεται στον τομέα της εκπαίδευσης, αποσκοπώντας στο να «κερδίσει» τα σχολεία στις ΗΠΑ, όπου άλλοτε κυριαρχούσε (πλέον την πρώτη επιλογή αποτελούν το Chrome OS και τα Chromebooks, όπως αναφέρει το Cnet.
Το Surface Laptop προορίζεται να ανταγωνιστεί το MacBook Air, υιοθετώντας το παραδοσιακό clamshell design των laptops και αφήνοντας κατά μέρος τον υβριδικό σχεδιασμό που έκανε γνωστή τη σειρά των Surface.
Η τιμή του θα είναι στα 999 δολάρια στις ΗΠΑ. Διαθέτει Intel Core i5 CPU, 4GB RAM και 128 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η εταιρεία υπόσχεται διάρκεια ζωής μπαταρίας 14 ωρών. Είναι των 13 ιντσών και ζυγίζει 1,25 κιλά, ενώ υποστηρίζει Surface Pen.
Όσον αφορά στα Windows 10S, αποτελούν μια έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας ειδικά για τις σχολικές αίθουσες, παρέχοντας μεγαλύτερη ταχύτητα loading και αυξημένη ασφάλεια για τους μαθητές.
Κατά τη Microsoft, θα είναι επίσης ταχύτερη η έναρξη και θα παρέχει καλύτερες επιδόσεις μπαταρίας από τους προκατόχους του.
Ωστόσο, θα έχουν «αποκλειστικότητα» οι εφαρμογές της Microsoft, ενώ οι εφαρμογές «τρίτων» θα μπορούν να εγκατασταθούν μόνο μέσω Windows Store. Θα είναι επίσης δυνατή η αναβάθμιση σε Windows Pro.
H εταιρεία σκοπεύει επίσης να αξιοποιήσει το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft ως μέθοδο διδασκαλίας προγραμματισμού, μέσω ενός Code Builder για το Minecraft: Educaton Edition, που θα επιτρέπει στους παίκτες να γράφουν κώδικα για τις ενέργειές τους στο παιχνίδι- στο οποίο επίσης θα ενσωματωθούν και εκπαιδευτικές πλατφόρμες όπως το Tynker και το ScratchX.
Πέρα από αυτά, η Microsoft σκοπεύει να φέρει στα σχολεία και τη «mixed reality», μέσω νέων χαρακτηριστικών στα Windows 10S, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν από νωρίς εμπειρία στον συγκεκριμένο, γρήγορα ανερχόμενο τομέα.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι ανακοινώσεις αυτές της Microsoft γίνονται λίγες ημέρες αφού η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα τρίτου τριμήνου που ήρθαν πιο χαμηλά από τις εκτιμήσεις της Wall Street, καθώς οι πωλήσεις των Surface (tablets και laptops) δεν ήταν όσο υψηλές αναμενόταν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.