Συγκλονιστικό βίντεο: Ένα γιγαντιαίο ρομπότ κάνει τα πρώτα του βήματα στους δρόμους της Γιοκοχάμα

Τα πρώτα του δοκιμαστικά βήματα έκανε στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας ο Gundam, ένα ρομπότ – γίγαντας, έξι χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του.

Οι δημιουργοί του είχαν ως πηγή έμπνευσης το «Mobile Suit Gundam», μία κλασική ιαπωνική anime τηλεοπτική σειρά από τα τέλη του 1970. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, το ρομπότ – γίγας μπορεί να περπατήσει, να γονατίσει και να κουνήσει τα χέρια του.

Για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια.Ο Gundam ζυγίζει 24 τόνους, έχει ύψος λίγο πάνω από 18 μέτρα ενώ τα περίπου 200 κομμάτια από τα οποία αποτελείται είναι ένας συνδυασμός ατσαλιού και πλαστικού ενισχυμένου με ίνες άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του.

Θα είναι ο βασικός πόλος έλξης του Gundam Factory Yokohama, ένα νέο θεματικό πάρκο που θα επιτρέπει στους φαν του είδους να έρθουν σε στενή προσωπική επαφή με τη δημιουργία αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες πώς κατασκευάστηκε.Ο χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο.

«Η απόφαση πάρθηκε για να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων απέναντι στην πανδημία της Covid -16», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Το άνοιγμα του εργοστασίου αναμένεται πάντως «μέσα στη χρονιά».

Τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια (anime) εμφανίστηκαν στις αρχές του 1900 όταν Ιάπωνες καλλιτέχνες όπως ο Oten Shimokawa άρχισαν να πειραματίζονται με ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Αν και στην αρχή επισκιάστηκαν από την επιτυχία των αντίστοιχων ταινιών της Disney, ενώ θεωρήθηκαν πολύ κοστοβόρα, τα τελευταία χρόνια έργα όπως το «Pokemon» και «Dragon Ball Z» γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.