Θετικός ρυθμός ανάπτυξης για την αγορά smartphones και το 2016

Θετικός αναμένεται να είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς smartphones και το 2016 σε σχέση με το 2015, ωστόσο δεν θεωρείται πως θα ξεπεράσει το 1,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, συνολικά, εκτιμάται ότι το τρέχον έτος θα διατεθούν διεθνώς κάτι λιγότερο από 1,46 δισ. συσκευές. Η ανάπτυξη των πωλήσεων αναμένεται να είναι σημαντικά πιο περιορισμένη σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του 2015, όταν ο κλάδος είχε αυξηθεί κατά 10,4%.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της εταιρείας στο Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, η υποδεέστερη ανάπτυξη έναντι του 2015 σχετίζεται με τον αρνητικό ρυθμό πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές του πλανήτη. Παρόλα αυτά, η τάση θα παραμείνει ανοδική στις αναδυόμενες αγορές ανά τον κόσμο, που θα καταγράψουν άνοδο των πωλήσεων smartphones.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της IDC, στις θεωρούμενες ως «ώριμες» αγορές του πλανήτη, ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία και Δυτική Ευρώπη, οι πωλήσεις smartphones κατά το 2016 θα μειωθούν κατά 0,2% έναντι του 2015. Αντίθετα, στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, Ασία/Ειρηνικός – εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, και Λατινική Αμερική, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης έως το 2020 θα είναι της τάξης του 5,4%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.