Καμίνης: Χρειαζόμαστε επειγόντως πολλά διαφορετικά Ποτάμια

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια την προσπάθεια του Ποταμιού μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε το Σάββατο από το βήμα του συνεδρίου.

«Χαιρετίζω το συνέδριο σας. Χαιρετίζω σημαίνει χαίρομαι: που υπάρχετε και που προσπαθείτε για να ανοίξετε ένα δρόμο. Ναι. Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρα μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε με την ιδιότητα του δημάρχου σε αλλαγές που σχετίζονται με τις δομές της διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι επείγει μια πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις του Κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Να ρίξουμε όμως στο πυρ το εξώτερο και τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είδαμε προεκλογικά ένα σωρό νομοθετικά τερτίπια, με τα οποία η κυβέρνηση γύρευε να νοθεύσει τους κανόνες του παιχνιδιού, προκειμένου να επικρατήσουν εκλογικά οι εκλεκτοί της. Τι κατάφεραν; Τίποτα.

» Δεν θα ήταν καλύτερο για όλους όμως να αλλάξουν κάποιους εξώφθαλμους αναχρονισμούς του ‘Καλλικράτη’; Γιατί πχ να απαγορεύει ο νόμος να γίνει αντιδήμαρχος ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης;»

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ακόμα ότι οι πολίτες δεν ψάχνουν μόνο νέα κόμματα. «Πάνω από όλα γυρεύουν άλλους τρόπους να ζούν και να συνυπάρχουν. Ψάχνουν άλλο κράτος, νέους δημοκρατικούς θεσμούς, ένα καινούργιο νόημα συμμετοχής στα κοινά.»

Καταλήγοντας, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια. Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που δεν θα χάνονται όμως μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.