Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στον Ν. Μαραντζίδη

Την απερίφραση καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ).
Παράλληλα ο κ. Μαραντζίδης σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog και αναφερόμενος στην επίθεση υποστηρίζει ότι «προς στιγμήν μου φάνηκαν χρυσαυγίτες», ενώ αναφέρεται εκτενώς και στην εξωτερική εμφάνιση των επιτιθέμενων. Επιπρόσθετα ευχαριστεί όσους του συμπαραστάθηκαν και διευκρινίζει ότι δεν είναι στέλεχος του «Ποταμιού».
Σε ό,τι αφορά τις μέχρι τώρα αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων είναι οι ακόλουθες:
Νέα Δημοκρατία: Έντονη καταδίκη της επίθεσης στον Ν. Μαραντζίδη
Την έντονη καταδίκη της βίαιης επίθεσης στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία.
Επίσης η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αφήνει υπονοούμενα και για το κατά πόσο θα καταδικάσουν αυτήν την πράξη τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας υπογραμίζει ότι «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση στον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη. Οι πρακτικές βίας πηγάζουν από τα άκρα και δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Αναμένουμε την καταδίκη τέτοιων φαινομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδαιτυμόνες του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
ΠΑΣΟΚ: Καταδίκη της επίθεσης
Την επίθεση σε βάρος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκο Μαραντζίδη καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως έχει μεγάλη σημασία η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας. «Οποιαδήποτε χρήση ή απειλή χρήσης βίας, ανεξαρτήτως των δήθεν ιδεολογικών προσχημάτων της, συντελεί στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
ΔΗΜΑΡ: Καμία σχέση των τραμπούκων με την Αριστερά
Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση κατά του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκο Μαραντζίδη, εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας λόγο για «ομάδα τραμπούκων, που καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν με την Αριστερά». Η ΔΗΜΑΡ τονίζει πως η βία δεν έχει πρόσημο και είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.