Κυβέρνηση: Iκανοποίηση για την πρεμιέρα στο Παρίσι

Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης χθες στο Παρίσι με τους επικεφαλής των δανειστών, η οποία έληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και διεξήχθη στο κτήριο που βρίσκονται η κατοικία του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ και τα γραφεία της Ελλάδας στον Οργανισμό.
Το οικονομικό επιτελείο προσήλθε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), με πλήρη στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του επταμήνου του 2014 και την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις 17 Ιουλίου που έφυγε η τρόικα από την Αθήνα μέχρι σήμερα, από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί.
Σήμερα, παρουσία του κ. Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής των δανειστών θα συναντηθούν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στέλεχος της κυβέρνησης στην Αθήνα, αν και αναγνωρίζει ότι ορισμένοι εντός του Μαξίμου καλλιέργησαν «υπερβολικές και ίσως λανθασμένες προσδοκίες για το Παρίσι», υποστηρίζει ότι τα όσα λέγονται για τις συναντήσεις, ότι δηλδή είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και ότι οι υπουργοί πάνε για διακοπές στο Παρίσι, «όχι μόνο είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά αδικούν την ελληνική αντιπροσωπεία».
Σύμφωνα με το εν λόγω στέλεχος στη γαλλική πρωτεύουσα χθες και σήμερα «χτίζονται οι βάσεις όπου πάνω τους θα στηριχθεί ολόκληρο το οικοδόμημα για απεμπλοκή από τα μνημόνια, για απομείωση του χρέους της χώρας και για σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών βαρών».
Κι αυτό γιατί στο Μαξίμου εκτιμούν πως αν προχωρήσει απρόσκοπτα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και πολύ περισσότερο αν ολοκληρωθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου το κλίμα θα αλλάξει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, αλλάζοντας παράλληλα και το πολιτικό κλίμα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας και η είδηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.