Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν συνδέεται με απολύσεις η αξιολόγηση

Έκκληση στην ΑΔΕΔΥ να βάλει τέλος «στο φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης» για την αξιολόγηση απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το 15% των λιγότερο καλών δημοσίων υπαλλήλων δεν προορίζεται για απολύσεις, διαθεσιμότητα ή μείωση μισθών.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω δυσμενούς αξιολόγησης. «Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις απλά ψεύδονται», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Χρειαζόμαστε ως Δημόσιο ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους. Ο μόνος τρόπος για να επισημάνουμε σε κάποιους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι η υποχρεωτική ποσόστωση», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την αξιολόγηση και τους κάλεσε να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν, τότε απλά θα παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους.
Τόνισε ακόμη πως οι προϊστάμενοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με την αξιολόγηση, από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις.
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών και επεσήμανε ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν πληρωθεί η πρώτη δόση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.