Μυστική συνάντηση Δραγασάκη, Τσακαλώτου με Στουρνάρα…

Μυστική συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα είχαν την Τετάρτη τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Δραγασάκης και Ευκ. Τσκαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, περί μαζικής φυγής καταθέσεων σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης και εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου επιβεβαίωναν την Τετάρτη ότι υπήρχε σκέψη να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να μιλούν επισήμως για «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον του διοικητή της ΤτΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως, επιχειρεί να αξιοποιήσει τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, παραπέμποντας παράλληλα σε ανάλογες πρόσφατες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, με στο σκεπτικό ότι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας, κυβερνητικά στελέχη είναι αυτά που καταφεύγουν σε κινδυνολογία.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης εξαπέλυε την Τετάρτη σφοδρή επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια επικίνδυνη και υπονομευτική ως προς την οικονομία δήλωση».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, «δεν είναι, όμως, ο κ. Γεωργιάδης. Ακολούθησε αυτά που είπε ο κ. Λαζαρίδης και οι δύο ακολούθησαν τις διαρροές του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να είπε τα ίδια πράγματα στο καφενείο της Βουλής. Άρα, εδώ πρόκειται για μια κεντρική επιλογή της Ν.Δ., επίσημη ή ανεπίσημη, για να δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου στον κόσμο, με σκοπό, όπως το αντιλαμβάνεται εκείνη, αλλά αδιάφορα για το αν θα δημιουργήσει προβλήματα στις τράπεζες και θεωρεί ότι αυτό που τον ευνοεί αυτή τη στιγμή (ο πρωθυπουργός) είναι η τρομολαγνεία για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η φυγή καταθέσεων τις παραμονές των εκλογών του 2012 έγινε μεθοδευμένα και με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. «Τα χρήματα, όταν έφυγαν στις εκλογές του 2012, υποτίθεται ότι ήταν μετά από δύο ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του προγράμματος που είχε απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Πέραν αυτών που το έκαναν για λόγους σκοπιμότητας – διότι είχε ακουστεί τότε ότι μεγάλες επιχειρήσεις είχαν στείλει τα ταμεία τους στην Ελβετία ακριβώς για να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα – ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν πολύ συγκεκριμένος και προφανώς σε συντονισμό με τη Ν.Δ. έγιναν τότε τέτοιες κινήσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.