Οι τρεισήμισι ώρες του Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο

Σε μία εμφανή προσπάθεια να καταδείξει ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι είναι εν δυνάμει κυβέρνηση, ότι χρειάζεται συνεννόηση περί τα εθνικά παρά την αρνητική, όπως την κρίνει, στάση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου και επίσης ότι βρίσκεται στο πλευρό των ενστόλων, επιδόθηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της σημερινής μαραθώνιας ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας έμεινε στο Πεντάγωνο τρεισήμισι ώρες -η συνάντησή του με τον Δ. Αβραμόπουλο κράτησε 45 λεπτά- ενώ κατά τη διάρκειά της ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δεν ήταν παρών στη συνάντηση, αναφέρθηκε στον «διαφορετικό τρόπο» που κατά τη γνώμη του «ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την ανάγκη επικοινωνίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος», όπως είπε, «έχει τα τηλέφωνα κλειστά».
Την ίδια ώρα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «έλλειμμα ενημέρωσης από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών», κάτι που έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναρωτήθηκε «γιατί δεν ενημερώνει την αξιωματική αντιπολίτευση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».
Ιδιαίτερη βέβαια σημασία έχει η δήλωση του κ. Σκουρλέτη ότι «επιβάλλεται να υπάρχει μια επικοινωνία, να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω στα εθνικά ζητήματα», στο μέτρο βέβαια που αυτή απηχεί την πρόθεση της Κουμουνδούρου να υπάρξει κοινή στάση στα εθνικά θέματα.
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έγινε την ίδια ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, για τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» να αρχίσει έρευνες, και με την παράλληλη συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών, στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου.
Πηγές του Πενταγώνου έλεγαν ότι υπήρξε μια συνολική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κ. Τσίπρα από τους επιτελείς, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλές ερωτήσεις για μια σειρά από θέματα, χωρίς όμως να αναφερθεί στις θέσεις της Κουμουνδούρου σε θέματα όπως για παράδειγμα η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς, ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Βαρεμένος και ο αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών και Άμυνας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.