ΠΑΣΟΚ: Κεντροαριστερά και εσωκομματικά στο Πολιτικό Συμβούλιο

Νέο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι χρειάζονται συντεταγμένες πρωτοβουλίες και όχι μεμονωμένες κινήσεις, που δεν οδηγούν πουθενά, αναμένεται να στείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει για ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κόμματος, κάτι που μεταφράζεται ακόμη και σε αλλαγές στο Πολιτικό Συμβούλιο και τους τομείς της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ θα αναφερθεί στις διαδικασίες που αφορούν την Κεντροαριστερά.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της επιτροπής στελεχών από ΠΑΣΟΚ και Ελιά που θα αναλάβουν το διάλογο με τις δυνάμεις του χώρου στη βάση συγκεκριμένης ατζέντας, ώστε να βρεθεί ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τα Νέα, λίγες ημέρες μετά τις συστάσεις που απηύθυνε σε υπουργούς και στελέχη να μη δημιουργούν εικόνα «Βαβέλ» για το κόμμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα δηλώσεων και πρωτοβουλιών που τροφοδοτούν νέο κύκλο εσωστρέφειας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το «κείμενο των έξι» που υπογράφεται από τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Παντελή Καψή, Αθηνά Δρέττα, Θανάση Χειμωνά και Κώστα Σπηλιόπουλο, και υποστηρίζεται και από τους Γιάννη Μανιάτη, Χρήστο Πρωτόπαπα και Τόνια Αντωνίου που δεν υπέγραψαν «για θεσμικούς λόγους», το οποίο αποτελεί επί της ουσίας μία πλατφόρμα για την Κεντροαριστερά.

Μιλώντας στο Mega η Αθηνά Δρέττα υποστήριξε πως το κείμενο θα συζητηθεί στα κομματικά όργανα και, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη η προσυνεδριακή διαδικασία, «κάθε στέλεχος θα εκφράσει ανησυχίες και προτάσεις». Η ίδια τόνισε πως δεν κάνει λάθος το ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στην κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.