Σ. Βούλτεψη: Όλα λύνονται όταν λειτουργεί η Δημοκρατία

Την ικανοποίησή της για την επιστροφή των υπαλλήλων της ΔΕΗ στην εργασία τους, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι «όταν ο Δημοκρατία λειτουργεί, όλα λύνονται», προσθέτοντας ότι οι απεργίες θα πρέπει να γίνονται με συνδικαλιστικά αιτήματα, κάτι το οποίο κατά την άποψή της δεν ίσχυε στην περίπτωση της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανάλαβε ότι η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» ήταν επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστήριξε ότι πρόκειται για μία ζημιογόνο δημόσια επιχείρηση και επισήμανε πως η πώληση γίνεται επειδή ο Οργανισμός χρειάζεται χρήματα για να αναπτυχθεί και όταν δεν έχει «το ρευστό που χρειάζεται» πρέπει να το βρει με άλλους τρόπους.
«Όταν μία επιχείρηση δεν έχει κεφάλαια για να κάνει εκσυγχρονισμό, να αναπτύξει τις υποδομές της και να βρει χρήματα, τότε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση ήταν καταδικασμένη.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανισμών η κ. Βούλτεψη είπε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στους λογαριασμούς των καταναλωτών» καθώς «ό,τι εισπράττει η μία, θα εισπράττει και η άλλη επιχείρηση».

Επίσης, τόνισε ότι «μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ιδιωτικοποίηση, ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει φορέα ηλεκτροδότησης» και αυτό οδηγεί «στην παροχή κινήτρων από τις επιχειρήσεις» ώστε να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο διαμοιρασμός των καταναλωτών ανάμεσα στη «μικρή» και τη «μεγάλη» ΔΕΗ θα γίνει με τυχαίο δείγμα, ενώ για την τιμή της κιλοβατώρας υπενθύμισε ότι είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Αρχής Ρυθμιστικής Ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.