Φόρο 30% – 40% στις εκτός Ελλάδος καταθέσεις ζητεί ο Απ. Κακλαμάνης

Επίκαιρη ερώτηση με την οποία ζητά φόρο 30% – 40% στα ποσά που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό, όπως και να νομοθετηθεί τεκμήριο (μαχητό) περί μη καταβολής των νομίμων φόρων για τα ποσά αυτά, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
«Επιβάλλεται εν όψει και του προεξοφλούμενου χρηματοδοτικού κενού 2015 – 2016 και της συνεχιζόμενης ασφυκτικής για την πραγματική οικονομία τακτικής των τραπεζών, παρά τα ποσά της ανακεφαλαίωσής τους και την πρόσφατη χορήγηση 5 δισ. € με μόλις 0,25% επιτόκιο από την Ε.Κ.Τ., να ληφθούν τολμηρά και αποτελεσματικά μέτρα», υπογραμμίζει ο Απ. Κακλαμάνης.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνει α) να νομοθετηθεί το τεκμήριο (μαχητό) ότι όλα τα ποσά που, με οποιοδήποτε τρόπο, διέρρευσαν σε χώρες εντός ή εκτός της Ε.Ε., ορισμένου ποσού και άνω από την 1-1-2009 μέχρι 17-6-2012, δεν έχουν φορολογηθεί νομίμως στην Ελλάδα και β) στα ποσά αυτά επιβάλλεται φόρος 30% -40%, ανά ύψος ποσού.
«Το πρόβλημα της τεραστίων διαστάσεων διαρροής κεφαλαίων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και, κυρίως, η αδυναμία των αρμοδίων αρχών να αποκαλύψουν τα μη νομίμως φορολογηθέντα ποσά, εξοργίζει την πάσχουσα από την οικονομική κρίση κοινωνία μας», αναφέρει στην ερώτησή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.