Χαρδούβελης: Αυτονόητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

«Ολοι θέλουν η Ελλάδα να πετύχει και για αυτό θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας την Τρίτη στην 2η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι σύντομα η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, συνδέοντας αυτή την επιλογή με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία έχει βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε.

Παράλληλα, προέβλεψε φυγή προς τα μπρος για την οικονομία το 2015, ενώ τόνισε ότι η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 2,9% το 2015 θα στηριχθεί στην κατανάλωση, στις επενδύσεις και στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.

Για άλλη μια φορά ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο εξωστρεφούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος, τέλος, στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι αναμένονται έσοδα 4,2 δις ευρώ από 32 πρότζεκτ τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.