Γεραπετρίτης: «Μια Λιβύη αυτοδύναμη, σε συνεργασία με την Ελλάδα, αποτελεί εγγύηση ασφαλείας»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Δεν υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να λυθούν μέσω διαλόγου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης στις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη, μετά τις συνομιλίες στη Βεγγάζη με τον στρατάρχη Χάφταρ.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Αθήνας, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, απορρίπτοντας την ανυπόστατη λογική του τουρκολιβυκού μνημονίου. Στην ατζέντα βρέθηκε και το μεταναστευτικό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι συμφωνήθηκε η επανατοποθέτηση σε τροχιά των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν στις δύο χώρες, όπως είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, το μεταναστευτικό και το διμερές εμπόριο.

Όπως προανέφερε σε όλες τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών και σήμερα τόνισε ότι επιθυμεί η Ελλάδα να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Λιβύη, ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι ο απόλυτος σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συζητήσουμε στη βάση πάνω στο άκυρο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.