Έτσι, χωρίς πυξίδα ο Βόλος γίνεται νεκροταφείο

Ακόμη ένα εργοστάσιο, ο Ιμάντας, από τα καλύτερα της βιομηχανικής, έβαλε λουκέτο και 140 εργαζόμενοι μένουν χωρίς εργασία.

Δεν θα μείνουμε στις αιτίες που έκλεισαν το εργοστάσιο, αλλά στο πως αντιμετωπίζουν οι φορείς και γενικότερα η κοινωνία της Μαγνησίας την αποβιομηχάνιση της περιοχής μας και την αυξανόμενη συνεχώς ανεργία. Η Coca- Cola, θα πούμε ότι δεν το περιμέναμε να μεταφερθεί στο Σχηματάρι, αλλά τους τελευταίους μήνες ο Ιμάντας από τότε που απώλεσε παραγγελία 50 εκ. ευρώ από τη ΔΕΗ, μας προειδοποιούσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ότι προσπαθούσε, ο παγκόσμιος αυτός κολοσσός να βρει λύσεις με «θύματα» τους εργαζόμενους.

Οι λύσεις που περίμεναν, το εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι, δεν υπήρξαν. Η ΔΕΗ, μια εταιρία που ζει από τους εργαζόμενους της χώρας, έδωσε παραγγελία 50 εκ. ευρώ για να εργαστούν Πολωνοί εργαζόμενοι και οι δικοί μας έμειναν χωρίς αντικείμενο, μεγαλώνοντας την ουρά των ανέργων.

Η ΔΕΗ, έχει τις δικές της δικαιολογίες, αλλά οι πολιτικοί μας καμία και ιδιαίτερα της Μαγνησίας που κάθε φορά τρέχουν πίσω από τα γεγονότα, μετρώντας κλειστά εργοστάσια. Αν απαριθμήσουμε πόσα εργοστάσια έκλεισαν την τελευταία 15ετία και πόσες επενδύσεις δεν έγιναν στην περιοχή μας, στην βιομηχανία και τον τουρισμό, τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες όλων μας για το πολιτικό προσωπικό που εκλέγουμε.

Ανώριμοι πολίτες, εκλέγουν πολιτικούς, οι οποίοι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Παρακολουθούν τα γεγονότα και στον «επικήδειο» παραστέκονται ως τεθλιμμένοι συγγενείς. Ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο, μια επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, με υποσχέσεις πολιτικάντηδων και ακόμη ένα λουκέτο είναι πραγματικότητα. Η αδιαφορία κυριαρχεί, δεκαετίες σ’ αυτό τον τόπο. Μια ζωή θυμάμαι, πως για να δείξουμε ότι είμαστε εναντίον του κεφαλαίου, να κάνουμε τους επαναστάτες και να κλείνουμε εργοστάσια. Παραλίγο να κλείναμε και την Χαλυβουργία του Μάνεση, αλλά εκεί ευτυχώς υπήρξαν «προδότες» εργαζόμενοι που την κράτησαν ανοιχτή.

Δυστυχώς, εργαζόμενοι, πολιτικοί, φορείς και κοινωνία δεν έχει καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η κρίση κλείνει εργοστάσια και αφήνει ανέργους και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα. Δεν πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ότι οι βουλευτές μας δεν θα πρέπει να χάνονται από τα προβλήματα, η Περιφέρεια να κάνει μνημόσυνα και η δημοτική αρχή να είναι παρούσα μόνο σε πανηγυράκια, μοιράζοντας καθρεφτάκια για δήθεν ανάπτυξη στον τουρισμό, ενώ χάνουμε συνεχώς θέσεις εργασίας, αντί να τις αυξάνουμε;

Δεν φταίνε όμως αυτοί που τους δώσαμε αξιώματα για να υπερασπιστούν την Μαγνησία και το Βόλο, αλλά ΕΜΕΙΣ που τους επιλέγουμε. Κατηγορούμε μια ζωή όλους τους άλλους, αλλά όχι τους ίδιους τους εαυτούς μας. Αν σκεφτόμασταν λίγο πιο ώριμα όταν ψηφίζαμε, τότε σήμερα δεν θα βρισκόμασταν για πολλοστή φορά σε άσχημη θέση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.