Εξαιρετική εξέλιξη

Θετικά εξελίσσεται το έργο της παραλιακής χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας- Βόλου και όπως σχολίαζε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη. Όπως θύμιζε μάλιστα «επί 28 χρόνια τουλάχιστον ,κάποιοι ιδιαίτερα ονειροπόλοι, το διεκδικούσαν. Το κόστος αυτής της χάραξης, πέραν όλων των άλλων, ήταν τεράστιο γιατί είχε άμεση σχέση με περίπου 30 απώλειες ανθρώπινων ψυχών. Επειδή όμως πρέπει να αποδώσουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι να υπενθυμίσουμε.

Τον Δεκέμβριο του 2014 κατατέθηκε από την τότε ενιαία παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας, με πρωτοβουλία των ανθρώπων που είχαν σχέση με την Νέα Ιωνία, επερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα και για το αν και το πως σκέπτεται να κινηθεί για τη διεκδίκηση της τροποποίησης της γραμμής. Η απάντηση ήταν ότι δεν ήταν της δικής της αρμοδιότητας και συνεπώς δεν θα έκανε καμιά κίνηση με δική της πρωτοβουλία. Την ίδια στιγμή η παράταξη της Επιλογής Ευθύνης έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου πως αν ανακινούταν τέτοιο ζήτημα θα κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα το μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου Λάρισας. Και συνεπώς δεν έπρεπε η τροποποίηση να διεκδικηθεί με τίποτα. Όμως κάποιοι επέμειναν (μεταξύ των οποίων και εμείς οι έξι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) ,δεν το άφησαν έτσι και ενεργοποιήθηκαν, δεδομένου και του φιλικού προς τη διεκδίκηση, γενικότερου πολιτικού κλίματος στον Νομό.

Έκαναν δηλαδή πράξη το πως εννοούν την παρέμβαση και τη διεκδίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμών προς όφελος των Δημοτών και της πόλης. Για όλα αυτά σύντομα θα ενημερώσουμε και επίσημα του συνδημότες όπως επίσης και ποιοι φορείς αλλά και ποια πρόσωπα ενεργοποιήθηκαν καταφέρνοντας το ακατόρθωτο. Επί του παρόντος πέραν της ανάρτησης κοινοποιούνται και τα δυο έγγραφα που προαναφέρθηκαν. Ιδιαίτερη όμως μνεία σε δυο ανθρώπους που 30 περίπου χρόνια το προσπαθούσαν. Τον Νέστορα Μανιάρα και τον νυν Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Μολοχίδη. Και υπάρχουν φυσικά κι άλλοι. Αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικότερα και με σαφήνεια την ώρα που πρέπει. Επί του παρόντος μια καληνύχτα με μια ιδιαίτερη χαρά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.