«Ούτε απόφαση, ούτε διάθεση για νέα Ειδομένη στο λιμάνι»

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Απάντηση στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να έχει συμφωνήσει για δημιουργία καταυλισμού 1.500 προσφύγων στο λιμάνι, έδωσε μέσω του Ράδιο Ένα 102,5, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ, κ. Σταυριδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση, ούτε ότι υπάρχει τέτοια διάθεση.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, διεθνές, με ανθρωπιστικές διαστάσεις, που αφορά το προσφυγικό. Η κυβέρνηση, από τις προηγούμενες ημέρες, έκανε τη διερεύνηση, ως όφειλε, ύπαρξης χώρων κατάλληλων για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτής της συγκεκριμένης διερεύνησης, ερωτήθηκα τηλεφωνικά από τα αρμόδια υπουργεία, τι χώρους διαθέτει το λιμάνι του Βόλου.

Εξήγησα, ότι το λιμάνι του Βόλου, δυο ειδών χώρους στεγασμένους. Αποθήκες και το τέρμιναλ. Εξήγησα ότι οι αποθήκες είναι απαράδεκτες από οποιαδήποτε άποψη να φιλοξενήσουν κόσμο, ενώ για τον επιβατικό σταθμό διευκρίνισα με σαφήνεια ότι ναι μεν είναι μεγάλος σε μέγεθος, πλην όμως επίσης δεν διαθέτει τις ανάλογες συνθήκες υγιεινής, συν ένα ακόμη μειονέκτημα που έχει, το ότι γειτνιάζει με την πλέον τουριστική και εμπορική περιοχή του Βόλου, μέσα στον αστικό ιστό. Άρα οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να προκληθεί και διαμαρτυρία από τους καταστηματάρχες, ξενοδόχους και από διάφορους άλλους πολίτες. Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, δεν έχει συγκληθεί το Δ.Σ. που διοικεί τον οργανισμό, δεν υπάρχει διάθεση ή απόφαση οι Συριζαίοι να κάνουν το λιμάνι του Βόλου νέα Ειδομένη, ούτε βεβαίως και να μετατρέψουν, χωρίς να έχουν συζητήσει με κανέναν το λιμάνι του Βόλου σ΄ ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων» ξεκαθάρισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.