Εμείς ασχολούμαστε με φωτάκια και παρτέρια

Τον πρώτο Δήμο στην Ελλάδα, όπου θα εγκατασταθούν πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting), υποστηριζόμενα από μία ενιαία πλατφόρμα έξυπνης πόλης, θα αποτελέσει η Χαλκίδα. Οι δυο εφαρμογές θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση εύρεσης θέσης στάθμευσης, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην πόλη.
Στόχος του έργου, που θα υλοποιήσουν από κοινού ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η ΚΑΥΚΑΣ και η OTS, είναι να αποδειχθεί στην πράξη το όφελος που προκύπτει σε μια πόλη και τους κατοίκους της από την υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών.
Στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθούν, σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, ειδικοί αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης, οι οποίοι μέσω εφαρμογής στο κινητό, που αναπτύχθηκε από την OTS, θα ενημερώνουν τους οδηγούς που βρίσκονται ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πως θα φτάσουν εκεί.
«Και εμείς εδώ με τί ασχολούμαστε; Με τα φωτάκια, τα παρτέρια του κέντρου και τον συμπαθή κατά τα άλλα Σάκη Ρουβά.
Και δεν φταίει βέβαια μόνο η οικονομική συγκυρία. Στην εποχή των παχιών αγελάδων, πολλά δεν έγιναν στην πόλη και εκεί πάτησαν κάποιοι.
Ακόμα και τώρα πάντα σε έναν Δήμο μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Θέληση και πρόγραμμα να υπάρχει» σχολίαζε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ιάσονας Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.