Επιεικώς αστείο

Αναρτήθηκε και επισήμως στη «Διαύγεια» χθες η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για το θέμα του LNG (47/2023). Όπως διαβάζω, στην απόφαση γίνεται μνεία σε παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ (5335/1996), το οποίο είχε βάλει φρένο στην εγκατάσταση αποθήκης υγρών καυσίμων στο Τσιγκέλι Αλμυρού, δεχόμενο ότι ο Παγασητικός αποτελεί ένα ευαίσθητο οικοσύστημα το οποίο εμφάνιζε σοβαρή ρύπανση και θα έπρεπε να εξυγιανθεί.

Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι αν ένας μικρός Δήμος όπως αυτός του Αλμυρού, μέσω του νομικού του συμβούλου κατάφερε και ανάτρεξε σε σχετική νομολογία που αφορά στον Παγασητικό και σε αντίστοιχες με το FSRU εγκαταστάσεις, προβάλλοντας σχετικές αντιρρήσεις, τότε το επιχείρημα του αντιδημάρχου Θάνου Θεοδώρου, ότι ο Δήμος Βόλου δεν διαθέτει εξειδικευμένη υπηρεσία για να εκφράσει άποψη για το ίδιο θέμα, είναι επιεικώς αστείο. Βέβαια δεν είχαμε καμία προσδοκία ότι μπορεί η Δημοτική Αρχή Μπέου να προσπαθήσει να τηρήσει τα προσχήματα σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, δεδομένου ότι έχει επιδείξει ότι ουδόλως τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Η απόφαση του ΔΣΑ ακουμπά επίσης στην απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία περιλάμβανε μια αναλυτική επιχειρηματολογία, που έκανε αναφορά και στον αντίστοιχο σταθμό της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα βρίσκεται σε απόσταση άνω των 17 χλμ από το λιμάνι της πόλης, σε ανοικτή θάλασσα βάθους 40 μέτρων και περίπου 10 χλμ σε ευθεία γραμμή από την ακτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.