«Φέρνουν χειρότερα αποτελέσματα»

«Και να σου απολογίες για το σποτάκι και όλα όσα ακολούθησαν σχετικά με το συνέδριο γονιμότητας. Τα πράγματα είναι μάλλον σχετικά απλά (μπορεί να ανατριχιάσουν κάποιοι ”καθαρόαιμοι” έλληνες αλλά έτσι είναι): Το τι κάνει μια γυναίκα με το σώμα της είναι δικό της θέμα. Δεν είναι δικό μου, ούτε κανενός άλλου θέμα, μήτε πολιτειακού παράγοντα, ιερέα, κλπ. Κανενός. Όποια θελήσει να ενημερωθεί και να απευθυνθεί σε ειδικούς θα το πράξει, δεν περιμένει κανένα σποτ που βασίζεται σε στερεότυπα να καθορίσουν τη ζωή της. Μάλλον τέτοια σποτ φέρνουν χειρότερα αντίθετα αποτελέσματα…

Μια γυναίκα δεν είναι ούτε μηχανή αναπαραγωγής και “σκοπός” της ύπαρξης της δεν είναι να λύσει κανένα δημογραφικό πρόβλημα και να διαιωνίσει το έθνος. Κα αφού άνοιξε η συζήτηση για το δημογραφικό (πολύ σοβαρό θέμα), σκοπός της πολιτείας πρέπει να είναι αντί να μεταθέτουν όσοι έχουν τη δυνατότητα της λήψης αποφάσεων το βάρος στις γυναίκες υποβαθμίζοντας τον ρόλο τους ας προσεγγίσουν το ζήτημα συνολικά, ας αναλύσουν τις αιτίες και κυρίως ας κοιτάξουν γύρω τους.

Όπως είχε πει και ο George Carlin: «Οι συντηρητικοί είναι υπέροχοι τύποι. Είναι όλοι τους υπέρ των αγέννητων παιδιών, θα κάνουν τα πάντα για τα αγέννητα παιδιά, αλλά μόλις γεννηθείς δεν τους αφορά πια. Έχουν εμμονή με τη ζωή από τη σύλληψη του εμβρύου μέχρι τους επόμενους εννιά μήνες. Μετά δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα για σένα. Δεν θέλουν να ακούν για τη φροντίδα σου, τη δημόσια εκπαίδευση, την πρόνοιά σου, τα σχολικά γεύματά σου, τα κουπόνια φαγητού, την επιβίωσή σου. Όσο είσαι αγέννητος είναι μαζί σου, όταν γεννηθείς τη γ….» σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο», δημοτικό σύμβουλο, κ. Ιάσονα Αποστολάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.