Για ότι στραβό την πληρώνουν οι συνταξιούχοι

Τον κίνδυνο να δουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα αντιμετωπίσουν μάλιστα, αν δεν υπάρξει αντίθετη πρόβλεψη από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ακόμη και όσοι δεν έφταναν το νέο -χαμηλότερο- πλαφόν των 2.000 ευρώ (συνυπολογιζόμενης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) αφού έως και φέτος εισέπρατταν… χωριστά από δύο ταμεία τις συντάξεις τους.
Το πρόβλημα θα προκύψει, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου για όλους τους διπλοσυνταξιούχους, ανεξαρτήτως Ταμείου προέλευσης και, ειδικά σε ό,τι αφορά το άθροισμα των συντάξεων, θα γλιτώσουν μόνο όσοι λαμβάνουν συντάξεις από διαφορετική αιτία, όπως από μεταβίβαση λόγω χηρείας, καθώς ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να τις καταβάλει χωριστά.
«Τα μόνιμα υποζύγια του κρατικού προϋπολογισμού είναι οι συνταξιούχοι. Ότι βγαίνει στραβό ρίχνουν τα βάρη στους συνταξιούχους. Έπεται μια μεταβατική περίοδος όπου ισοπεδώνονται τα πάντα. Που είναι η 13η και 14η σύνταξη; Τίποτα. Δεν πειράζουμε, λέει ο Κατρούγκαλος, τις κύριες συντάξεις. Σε εμάς τους εμπόρους, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που έχουν να πάρουν επικουρικό. Κατά τα άλλα από το ΕΚΑΣ πολλοί ήταν αυτοί, οι οποίοι προκειμένου να πληρώσουν τις άλλες υποχρεώσεις, τιμωρούσαν τον εαυτό τους και επέλεγαν να πάνε σε μικρότερη κατηγορία, παίρνοντας το ΕΚΑΣ, το οποίο όμως σήμερα το έχασαν. Αναρωτιέμαι. Που πήγαν τα αποθεματικά μας; Πόσο έχασαν στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Πόσα χαθήκαν στα Χρηματιστήριο; Μιλούσαμε για εκατομμύρια μετοχές που είχε ο ΟΑΕΕ στις τράπεζες. Αυτά τα εγκλήματα ποιος θα τα πληρώσει;» τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ- ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Κοντονίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.