«Γιατί άραγε στον Βόλο ξέφυγε τόσο πολύ η κατάσταση;»

«Πρωτόγνωρες, όσο και σκληρές εικόνες στο Νοσοκομείο του Βόλου (όπως και όλης της Ελλάδος), εικόνες ενός ακήρυχτου «πολέμου», ενάντια σε έναν …αόρατο εχθρό. Οι σκηνές που στήθηκαν έξω από το Νοσοκομείο μας, έρχονται ως …κερασάκι στην τούρτα στο όλο τραγικό σκηνικό των τελευταίων μηνών.

Στην πρώτη γραμμή αυτού του …πολέμου οι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στα Δημόσια Νοσοκομεία. Παρά τον τιτάνιο πράγματι αγώνα τους, ο έλεγχος δείχνει δυστυχώς να έχει σε ορισμένα σημεία χαθεί. Και όσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, συγκριτικά πάντα, ήταν ελάχιστες, στη δεύτερη επέλασή του, ο κορωνοιός, κερδίζει κατά κράτος τη μάχη και αφαιρεί εκατομμύρια ζωές σ’ όλο τον πλανήτη και εκατοντάδες καθημερινά και στον τόπο μας.

Φυσικά, τώρα δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Όμως, η αλήθεια είναι πως η μετάδοση ή μη του κορωνοιού, δεν εναπόκειται ΜΟΝΟ στην ατομική ευθύνη. Είναι συλλογική και εξαρτάται κατά πρώτο λόγο από τους …καπεταναίους και πως αυτοί …διαφεντεύουν την επικράτειά τους. Τα ερωτήματα λοιπόν πολλά και μεγάλα…

Και για να έρθουμε και στα του οίκου μας, γιατί άραγε στον Βόλο ξέφυγε τόσο πολύ κατάσταση; Χθες ήμασταν στην 3η θέση σε κρούσματα πανελληνίως. Γιατί οι 17 εθελοντές Βολιώτες γιατροί δεν έχουν ακόμη κληθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο του Βόλου και να δώσουν …ανάσες ζωής στους πραγματικούς ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές του ( δεν μπόρεσαν ακόμη να βρουν το νομικό πλαίσιο το οποίο έπρεπε ήδη να το έχουν έτοιμο από …πέρυσι;);

Γιατί θα πρέπει το Νοσοκομείο του Βόλου να περιμένει χορηγίες για τα αναλώσιμα από Ιδιώτες, τη στιγμή που αυτό θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα της Πολιτείας; Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη καμιά ουσιαστική επίταξη κλινικών και στον ιδιωτικό τομέα για να βοηθηθεί το Νοσοκομείο μας που πλέον δεν αντέχει; Γιατί οι φωνές απόγνωσης των γιατρών του Νοσοκομείου μας πάνε στο …βρόντο.
Γιατί, γιατί, γιατί… Πολλά πράγματι τα γιατί, μαζί με μια επισήμανση:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο κορυφαίος Έλληνας σταρ του ΝΒΑ, μοίρασε αθόρυβα τόνους τρόφιμα που αγόρασε φυσικά με δικά του χρήματα και όχι του δημοσίου, σε φτωχές οικογένειες στην Αθήνα, χωρίς να καλέσει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Έτσι απλά για να γίνονται και οι ανάλογες συγκρίσεις…» σημειώνει η δημοτική σύμβουλος Βόλου, κ. Ελένη Παπαθανασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.