«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιάνει πάτο»

«Στο ξενοδοχείο Πραματάρη στην Μονεμβασιά που μένουμε έχουν για πρωινό σύκα , κορόμηλα, και πίτα με χόρτα ( σαιτια). Οι πίτες εδώ στην περιοχή έχουν πολύ λεπτό φύλλο σαν χαρτί και μέσα πολλά χόρτα , γιατί τα στάρια εδώ δεν υπάρχουν . Στην Θεσσαλία οι πίτες έχουν παχύ φύλλο γιατί υπάρχουν πολλά σταρια. Κάθε περιοχή κάνει τις δικές της πίτες ανάλογα με το τι έχει . Όπως πχ η Ελβετία επειδή είχε πολύ γάλα από αγελάδες , για να μην χαλάσει το κάνανε σοκολάτες. Όμως τα τοπικά ξενοδοχεία γενικά δεν προσφέρουν τα τοπικά προϊόντα. Εδώ στην Μονεμβασιά όμως είναι πολύ των τοπικών. Επεξεργάζομαι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για όλες τις περιφέρειες της χώρας , που δείχνουν τα ξενοδοχεία τι ποσοστό ψωνίζουν από τοπικούς παραγωγούς. Έχει τρομερό ενδιαφέρον να δείτε τις συνήθειες ανά περιφέρεια. Η περιφέρεια Θεσσαλίας πχ είναι στον πάτο . Περίπου το 30% μόνο των αγαθών εστίασης οι ξενοδόχοι της Θεσσαλίας τα αγοράζουν από τοπικούς παραγωγούς» επισημαίνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.