Κάνει λόγο για μπάχαλο

Το θέμα της «Σύγχυσης και της αβεβαιότητας που επικρατεί σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους», φέρνουν στη βουλή, με ερώτησή τους προς την Υπουργό Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν «την αβεβαιότητα που προσθέτει η κυβέρνηση σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μέσα σε ένα δυσμενές, μάλιστα, περιβάλλον, καθώς λίγες ημέρες πριν τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του Ν.4387/2016, δε γνωρίζουν πώς θα προσδιοριστεί η βάση του εισοδήματος, επί του οποίου θα γίνει ο υπολογισμός των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών τους».
Η σύγχυση, τονίζουν, εντείνεται από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, αμφισβητείται ο τελικός υπολογισμός των εισφορών βάσει του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος.
«Eίναι ανεπίτρεπτο και οικονομικά επιβλαβές για το σύνολο της εθνικής οικονομίας, να επικρατεί η απόλυτη αβεβαιότητα και σύγχυση, μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης ανασφάλειας, λόγω της αδυναμίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης να εκδώσει τις κανονιστικές πράξεις και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους σε εφαρμογή των δικών της νόμων» σχολίαζε ο κ. Κέλλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.