Κομβικό το ζήτημα της Μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης

Με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων συναντήθηκε , ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με τον ΓΓ του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων ενημέρωσαν εκτενώς την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων είναι: η προώθηση του Σχεδίου Νόμου «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις». Οι δικαστικές διώξεις των Δημάρχων. Η ολοκλήρωση του διαλόγου για τη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης. Η απόδοση στους Δήμους παρακρατηθέντων ποσών ύψους 214 εκατ. ευρώ, για το 2016.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι σκοπός του είναι να κινηθεί εντός του πλαισίου των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας, προκειμένου ώριμα ζητήματα να προωθηθούν, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πουλάκης, αναφέρθηκε στο κομβικό ζήτημα της Μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο συνεχίζει τις εργασίες της, οι οποίες αναμένεται να παραταθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.