«Κουμάντο και στην μήτρα της άλλης;»

«Σκοταδισμός με ολίγον από Γκιλεαδ και η γυναίκα στον ρόλο μιας γηρασμένης θεραπαινίδος που δεν “έκανε παιδιά”. Ένα συνέδριο με προμετωπίδα “το 4 μπροστά δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα” και μια πρώτη σελίδα ομιλητών στην οποία ΟΛΟΙ είναι κληρικοί. “Τι στην ευχή;” λέω μέσα μου. Καλά τις εξομολογήσεις οι παπάδες.

Αναλαμβάνουν και τις σπερματεγχύσεις τώρα; Παιδάκια τι έχουμε εδώ; Ενοχικά συναισθήματα στην γυναίκα που δεν τεκνοποίησε; “Άργησες”, λέει το σποτ. Τι είναι ρε και άργησε; Η αμαξοστοιχία για Παλαιοφαρσαλο από την πλατφόρμα 2;

Η μόνη απάντηση στο “πότε θα γίνεις μάνα” είναι μία, μόνο μία : Οπότε θέλω εγώ και δεν σου πέφτει λόγος. Κουμάντο στο σπίτι, στα εργασιακά, στον αέρα που αναπνέουμε. Κουμάντο και στην μήτρα της άλλης; Και γιατί να είναι ομιλητές οι παπάδες; Στο τέλος του συνεδρίου, πιότερο, να τις μαζέψουμε όλες στο φουαγιέ και να βγει ο μουφτής να λιθοβολήσει τις άτεκνες. Γιατί βαθιά μέσα μας, αυτό είμαστε : Ιράν και Μεσαίωνας μαζί. Κι ας προσπαθούμε ώρες -ώρες να το “μακιγιάρουμε” και να λέμε για “δικαιώματα”. Δεν τα πιστεύουμε στα αλήθεια αυτά, τα λέμε για να μην καταλάβουν το πραγματικό μας είναι.

Ότι δηλαδή είμαστε σκατόψυχοι και κομπλεξικοί. Και ότι ποτέ δεν αναγνωρίσαμε στην γυναίκα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ούτε και είδαμε την μοναδική της διάσταση. Η έγκυος, η θηλάζουσα, η μονογονέας και τώρα η “άτεκνη”.

Όλες μοναδικές αλλά τι; Όλες, στα αλήθεια, απροστάτευτες. Απέναντι σε αφεντικά και συναδέλφους, σε ομαλούς και ανώμαλους, υπόλογος σε συντρόφους και σε μια ομήγυρη που ψιθυρίζει αρρωστημένα ότι αυτή “άργησε να κάνει παιδί” και ότι μάλλον “δεν μπορεί “. Μπορεί, κυρία μου, εάν το θελήσει.

Με εξωσωματική, χωρίς εξωσωματική, με δική της μήτρα, με παρένθετη, με έναν άνδρα ή και με πολλούς. Μπορεί να υιοθετήσει, μπορεί και όχι. Και αν θέλει, μπορεί ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ. Ω ναι! Είναι δικαίωμα της να κάνει ΟΤΙ θέλει. Δεν σας αρέσει; Κρίμα. Συνηθίστε το» το μήνυμα του συμπολίτη γιατρού, κ. Γιώργου Χαρίτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.