«Μηχανισμός προσωπικών και πολιτικών επιδιώξεων το ΤΕΕ»

Σε μια πρώτη, προσωπική, αποτίμηση για τις εκλογές στο ΤΕΕ, προχώρησε ο υποψήφιος, κ. Κώστας Γαργάλας. Όπως έλεγε « Η παρουσία μας στο τοπικό Τμήμα Μαγνησίας σαν ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, έτσι όπως καταγράφηκε στα αποτελέσματα θα μπορούσε με πάρα πολλούς τρόπους να περιγραφεί. Και μια έμπειρη πολιτική πένα διαθέτει σημαντικό λεκτικό και συνδικαλιστικό οπλοστάσιο για τον λόγο αυτό. Την εκλογική μας λοιπόν περίπτωση θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει , αν φυσικά ήθελε να τονίσει εκείνο που αυτός θα επιθυμούσε, ως αύξηση της δύναμης σε σχέση με το 2016 κατά 48,5%. Θα μπορούσε να την περιγράψει σαν μια μεγάλη νίκη με την κατάκτηση μιας ακόμα έδρας στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Θα μπορούσε ίσως να μιλήσει για ένα πολύ σημαντικό ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ενίσχυσης του Αυτόνομου Συνδικαλιστικού Κινήματος του 6,31% μέσα στον Επιστημονικό Φορέα του ΤΕΕ Μαγνησίας, αν συγκριθεί με τις αποδόσεις άλλων οργανωμένων δυνάμεων που έχουν πίσω τους Κομματικούς Μηχανισμούς υποστήριξης όπως του ΚΚΕ που κυμάνθηκε στο 9,13% ή του ΣΥΡΙΖΑ με το 7,53%. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι. Η πραγματικότητα είναι πως για άλλη μια φορά οι Μηχανικοί ηττήθηκαν κατά κράτος από τους συντηρητικούς (όχι κατ’ ανάγκην Νεοδημοκρατικούς ή νεοφιλελεύθερους μόνον) μηχανισμούς ποδηγέτησης της βούλησής τους, με την τεράστια αποχή απλώς να επιβεβαιώνει την συνειδητή απαξίωση της συμμετοχής τους σ’ έναν φορέα που λειτουργεί μόνο και μόνο για τις εκλογές, καθώς έκτοτε εξαφανίζεται αλλά λειτουργεί ταυτόχρονα και ως μηχανισμός προσωπικών και πολιτικών επιδιώξεων. Όσο για τα καθ’ ημάς, από τις τρεις έδρες που μας αναλογούν και που καταλαμβάνονται εκ των αποτελεσμάτων από τον συνάδελφο Γιώργο Γαργάλα, τον γράφοντα Κώστα Γαργάλα και την Αριάδνη Σαμαρά (νέα συνάδελφο και για πρώτη φορά συμμετέχουσα στις εκλογές του ΤΕΕ) , οι δυο απ’ αυτές (καθώς πέντε ήμασταν όλοι οι συνυποψήφιοι) στα μισά της θητείας αυτής της Αντιπροσωπείας θα παραδοθούν στους άλλους δυο συνυποψηφίους που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Παρέμβασης, την Θωμαή Βαρδαλή και τον Φίλιππο Ζούγλο (επίσης νέο συνάδελφο και για πρώτη φορά συμμετέχοντα).

Γιατί για εμάς η εκλογή δεν είναι προσωπικός αυτοσκοπός. Μέσον είναι. Και στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι μέσον για να αποκτήσουμε ξανά την Επιστημονική μας Αξιοπρέπεια αλλά κυρίως για να ηττηθεί η λογική της αντιπροσώπευσης καθώς ο άξιος και ο ικανός δεν ορίζεται από την κατάταξή του στις εκλογές αλλά από την διάθεσή του για ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τον αφορούν. Και εν προκειμένω στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Να ευχαριστήσω φυσικά όσους τίμησαν με την στήριξή τους τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μας με την επιλογή του ψηφοδελτίου της Παράταξής μας αλλά και την σταυροδοσία τους. Κι αυτά θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με τη σειρά μας κι εμείς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.