«Να απομονώσουμε όσους καταστρέφουν ανθρώπους και τις ζωές τους»

«Παρακολουθώντας την επικαιρότητα με τις καταγγελίες κατά «επωνύμων» το τελευταίο χρονικό διάστημα η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας αισθάνεται έκπληξη, οργή αλλά και ικανοποίηση που αποκαλύπτονται όλες αυτές οι απαράδεκτες, παράνομες και φαύλες συμπεριφορές.

Δυστυχώς όμως όλο αυτό το θλιβερό και αποκρουστικό σκηνικό που βγήκε στην επιφάνεια, όπως η λάσπη στην επιφάνεια του νερού, φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Σε χώρες όπως η δική μας που δεν υπάρχουν θεσμοί ισχυροί (νομικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί κ.λ.π.) για να προστατεύσουν τους πολίτες από άσκηση επάνω τους οποιασδήποτε εξουσίας, φύονται και αναπτύσσονται άρρωστες προσωπικότητες που δυστυχώς αποκτούν προοδευτικά μεγάλη εξουσία, με ολέθρια αποτελέσματα.

Ανάχωμα σε αυτές τις άρρωστες και απάνθρωπες συμπεριφορές και πρακτικές είναι η προσωπική αντίσταση του καθενός και της καθεμιάς με σκοπό να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια και ελευθερία τους, χωρίς να υπολογίζουν το οποιοδήποτε τίμημα.
Μεγαλύτερη όμως αποτελεσματικότητα έχει η συλλογική αντίσταση μέσω συμμετοχής σε ομάδες, προκειμένου αυτές οι αντικοινωνικές περιπτώσεις να μην μπορούν να κατέχουν οποιαδήποτε εξουσία, ενώ η άμεση δημοσιοποίηση τους θα περιφρουρήσει την κοινωνία αποτελεσματικότερα από την δράση τους. Εν τω γεννάσθαι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να ακυρώνονται αυτές οι άρρωστες περιπτώσεις.

Φυσικά και πρέπει οι πολίτες να απαιτούν και να διεκδικούν συνεχώς οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να μην επιτρέπουν την δράση αυτών των φαύλων προσώπων.
Το συμπέρασμα για αυτά τα αποτροπιαστικά φαινόμενα είναι όλοι να δραστηριοποιηθούμε, προκειμένου να ακυρώσουμε και να απομονώσουμε πλήρως όλες αυτές τις περιπτώσεις που καταστρέφουν ανθρώπους και τις ζωές τους» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Ευθύμης Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.