Να γιατί είναι ανίκανη η δημοτική αρχή

Η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Κέρκυρα, έχουν πετύχει να πάρουν στην κατοχή τους παραλιακές εκτάσεις, τεράστιας αξίας με το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Δρίτσας.
Πριν από μήνες είχε συγκαλέσει ο υπουργός σύσκεψη όλων των δήμων της χώρας που έχουν λιμάνι, ώστε να συνεργαστούν με τους οργανισμούς λιμένος, να υποβάλουν σχέδιο και αίτημα για την παραχώρηση των εκτάσεων που δεν εξυπηρετούν το λιμάνι και να αποδοθούν σ’ αυτούς. Πάγιο αίτημα χρόνων του Δήμου Βόλου ήταν να αποδοθούν εκτάσεις παραλιακές στην πόλη. Η κυβέρνηση τώρα έδωσε τη συγκατάθεση της στο αίτημα αυτό και συζητά με όλους τους δήμους, εκτός του Βόλου. Στην ενημερωτική σύσκεψη παρέστη ο δημαρχεύων Θάνος Θεοδώρου και ενώ άκουσε τον υπουργό για το τι πρέπει να κάνει, αυτός ως φαίνεται μέχρι τώρα αγρόν αγοράζει και κανένα σχέδιο δεν έχει υποβάλλει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Αντίθετα, τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε ότι ο δήμος θα διεκδικήσει τις εκτάσεις δικαστικά. Να τον πληροφορήσω, ότι στο σχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εκτός των δήμων που αναφέρουμε, σχέδιο υποβάλλει και ο δήμος Ελευσίνας και σε λίγο χρονικό διάστημα θα του αποδώσουν τις εκτάσεις τις οποίες διεκδικεί και δεν χρησιμοποιούνται από το λιμάνι.
Αντί λοιπόν να το παίζουν «κοκοράκια» και να πιστεύουν ότι με τσαμπουκά θα πάρουν αυτό που δικαιούμαστε, να τους πω ότι μπορούν με συνεργασία να πάρουν για την πόλη τις εκτάσεις, όπως του Αγ. Κωνσταντίνου, της Αγριάς, του Πεδίου Άρεως κ.λπ.
Στρωθείτε στη δουλειά και ακούστε αυτούς που ξέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.