Να προστατευθούν τα πιο χαμηλά εισοδήματα

Βαρύτατη πολιτική μομφή σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατύπωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι μαζί με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, σχεδιάζουν την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, για να ευνοηθεί το ήδη ευνοημένο 10%.
«Όταν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, σε συγχορδία με την αξιωματική αντιπολίτευση, μας κατηγορεί ότι αυτός ο προϋπολογισμός και ιδίως το κομμάτι των εσόδων, αποτυπώνει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων που έχει επιχειρηθεί ποτέ σε μια χρονιά, εμείς μόνο ως εύσημο μπορούμε να το προσλάβουμε», είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου και πρόσθεσε ότι οι προϋπολογισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έπαιρναν συστηματικά από τους φτωχούς και έδιναν σε πλούσιους και για ολόκληρες δεκαετίες. «Παρά τις μεγαλόστομες καταγγελίες των Βιομηχάνων και της ΝΔ εμείς γνωρίζουμε ότι η αναδιανομή που μπορεί να γίνει μέσω της φορολογικής πολιτικής είναι περιορισμένη. Χρησιμοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτό το εργαλείο, αλλά η δύναμή του είναι πάντα σχετικά περιορισμένη. Η κατεύθυνση λοιπόν της φορολογικής πολιτικής είναι αμυντική. Είναι, δηλαδή, να προστατευθούν τα πιο χαμηλά εισοδήματα δεδομένης της υποχρέωσης να πιαστεί συγκεκριμένος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα, 1,75%», είπε η υφυπουργός.
Η κ. Παπανάτσιου, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό έκανε ειδική αναφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σημειώνοντας ότι με τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση στη φορολογία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ (σσ αγγίζουν το 90%) θα πληρώσουν, για τα εισοδήματα του 2016, λιγότερο φόρο από όσο θα πλήρωναν το προηγούμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.