Ο εγγονός του Γεωργίου Καρτάλη «ταράζει τα νερά» του Βόλου

Ο Νικήτας Παπαντωνίου δείχνει ενδιαφέρον για να πολιτευτεί στη Μαγνησία

Ένα όνομα, πολύ «βαρύ» στην πολιτική, ακούστηκε πριν από λίγες ημέρες. Από τη Νέα Δημοκρατία, δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του Νικήτα Παπαντωνίου, γιου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αλλά για όσους γνωρίζουν την οικογένεια, πρόκειται για τον εγγονό του Γεωργίου Καρτάλη και γόνο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Καρτάληδων. Ο Νικήτας Παπαντωνίου, που επιλέχθηκε μέσα από 1300 βιογραφικά που κατατέθηκαν στη ΝΔ, είναι δημότης Ζαγοράς- Μουρεσίου, έχει σπίτι στην Τσαγκαράδα, απ΄ όπου κατάγεται οικογένεια των Καρτάληδων και το επισκέπτεται τακτικά. Όπως πληροφορηθήκαμε, ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου, έχει υπηρετήσει την θητεία του στο τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο και είναι παντρεμένος. Εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής στην εταιρία NOVACCO που διαθέτει στην αγορά της Ελλάδας το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια του Λέστερ και του Ντέρμπι της Αγγλίας.
Το όνομα του Νικήτα Παπαντωνίου, και κυρίως ότι η μητέρα του Αμαλία ήταν κόρη του μεγάλου πολιτικού της Ελλάδας, Γεωργίου Αντωνίου Καρτάλη, επί σειρά ετών βουλευτή, υπουργού την προπολεμική και μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά και αντιστασιακού την περίοδο της Κατοχής και αργότερα, το 1954, δημάρχου Παγασών, «τάραξαν τα νερά» στη ΝΔ και όσων ενδιαφέρονται να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο, διότι εκτός της πολιτικής βαρύτητας του παρελθόντος, πρόκειται περί ενός ανθρώπου της αγοράς με πολλές γνώσεις, κάτι που έχει ανάγκη η πολιτική ζωή της χώρας, αλλά και το κόμμα της ΝΔ, που είδε στο βιογραφικό του έναν νέο, 38 ετών, που μπορεί να βοηθήσει το χώρο.
Πάντως, οι πληροφορίες από τη Πειραιώς υποστηρίζουν ότι το κόμμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ή αν θα χρησιμοποιηθεί στο στελεχιακό πολιτικό προσωπικό. Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» πάντως το Σάββατο έγραψε ότι ο βουλευτής, Χρήστος Μπουκώρος, ανησύχησε για την συμμετοχή ή όχι του Νικήτα Παπαντωνίου και επισκέφτηκε τα γραφεία του κόμματος (ελέγχεται η πληροφορία) στην Πειραιώς, ζητώντας πληροφορίες από συνεργάτες του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τις ίδιες ανησυχίες όμως έχουν και ορισμένα στελέχη, τα οποία βλέπουν ότι μια συμμετοχή του κ. Παπαντωνίου θα θέσει τους ίδιους εκτός ψηφοδελτίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.