«Όλες μας θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση της»

«Ο σύζυγος της Καρολάιν ομολόγησε. Όλα όσα εξιστόρησε για τη δολοφονία της γυναίκας του αποδείχτηκαν απάτη. Ο τρελός έρωτας του κατέληξε σε μίσος. Οι σφιχτές του αγκαλιές έκρυβαν βία. Οι τοποθετήσεις του ήταν απλά παραπλάνηση και τα Γλυκά Νερά μας γέμισαν το στόμα με πίκρα. Η Μαγνησία είναι και πάλι στο επίκεντρο. Μετά το κορίτσι από τη Μακρυνίτσα το κορίτσι από την Αλόννησο συγκλονίζει και κάνει το στομάχι να σφιχτεί. Στην εποχή των #metoo και #donotacceptit κινημάτων όπου το σύνθημα σπάσε τη σιωπή και μίλα παραμένει το απόλυτο ζητούμενο, αλλά και στο μήνα έναρξης εφαρμογής του νέου νομικού πλαισίου της συνεπιμέλειας των ανηλίκων τέκνων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεμίζουν σχόλια σχετιζόμενα με την ενδοοικογενειακή βία και γυναικεία κακοποίηση, ενώ οι αναρτήσεις για τα πραγματικά αιτία που οδήγησαν το σύζυγό να πάρει το μαξιλάρι και να βάλει τέλος στη ζωή της 20χρονης μητέρας δεν έχουν τελειωμό. Την ώρα δε που μαθαίνω για τις πρόσφατες εξελίξεις περπατώ σε ένα σκοτεινό δρόμο και ομολογουμένως νιώθω ανασφάλεια και φόβο ως γυναίκα. Και εκείνη την ώρα σκέπτομαι και αναλύω όλα όσα συμβαίνουν.

Η Καρολάιν είναι σαφώς μια ακόμα υπόθεση γυναικοκτονίας. Όλες μας θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση της. Όσο και αν ασχοληθούμε με τα αίτια συμπεριφοράς του συζύγου ή τη σχέση του ζευγαριού, η ουσία είναι μια ακόμα εγκληματική ενέργεια με θύμα γυναίκα. Είμαστε το άθροισμα των επιλογών μας ως άνθρωποι, όμως φαίνεται πως είμαστε δυστυχώς και το άθροισμα των επιλογών κάποιων άλλων που ονομάζονται θύτες μας ως γυναίκες. Και όσο και αν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση, η Καρολάιν θα ζούσε εάν δεν ήταν γυναίκα. Γιατί στην πραγματικότητα του 2021 η Καρολάιν και κάθε Καρολάιν, όσο όμορφη, έξυπνη, ερωτευμένη και δραστήρια κι αν είναι παραμένει πάντα υποψήφιο θύμα βίας – κακοποίησης.

Η επιβίωση της και τα σημάδια της, σωματικά και ψυχικά πολλές φορές είναι καθαρά θέμα τύχης η ατυχίας. Κάπως έτσι η γυναίκα που μας συγκλόνισε τον τελευταίο καιρό από την Αλόννησο ήταν τελικά άτυχη ως θύμα κακοποίησης … και μάλλον άτυχη που γεννήθηκε γυναίκα…» επισημαίνει η κ. Χριστίνα-Μαρία Λαμπροπούλου, αντιπρόεδρος 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.