Σκέψεις και πολιτικές διαπιστώσεις για μια απομάκρυνση

«Θέλει να έχει κανείς απύθμενο το θράσος, για να ψηφίσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου και την απομάκρυνση του Στρατοπέδου Γεωργούλα με τροποποίηση των χρήσεων στον χώρο αυτό, που μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν προβλέπει πλέον και την ίδια στιγμή να οργίζεται και να γίνεται μπροστάρης στο “αντιστασιακό” κίνημα για την μη απομάκρυνσή του . Άκρατος ο λαϊκισμός και μνημειώδης ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του σημερινού Δημάρχου Α. Μπέου. Ντροπή και ευτελισμός της πολιτικής αξιοπρέπειας, κυρίως όμως προσβλητικός για την λογική του μέσου Δημότη και της Δημότισσας του Βόλου. Κατάφωρη κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης του μέσου πολίτη αυτής της πόλης.

Από την άλλη είναι τραγικό ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και ενώ μέχρι σήμερα εκφράζεται θετικά για την απομάκρυνση του στρατοπέδου σε παρόντα χρόνο και με προοπτικές αξιοποίησης του χώρου για άλλες χρήσεις, ασυγκρίτως πιο προσοδοφόρες για την πόλη, στελέχη του να επιχειρηματολογούν με σοβαρότητα και πείσμα για την αναγκαιότητα αυτή μέχρι σήμερα , την ίδια στιγμή βουλευτής του κόμματος αυτού να υπεραμύνεται της παραμονής του στρατοπέδου. Είναι κι αυτό βέβαια μια άλλη μορφή λαϊκισμού. Αναδεικνύεται όμως κι ένα άλλο ακόμα σοβαρότερο θέμα. Για την απομάκρυνση του Στρατοπέδου το Υπουργείο επικαλούταν σοβαρές και απαραίτητες επιχειρησιακές ανάγκες που επιβάλλουν την απομάκρυνση. Αν όμως δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο παρουσιαζόταν και δεν ήταν αναγκαίες για άμεση υλοποίηση τότε αλλού οδηγεί η σκέψη. Στο ότι η απομάκρυνση του Στρατοπέδου οφειλόταν σε άλλη αιτία όπως πχ το ρουσφέτι κάποιου πολιτικού του Υπουργείου προς κάποιον Δήμαρχο άλλης περιοχής. Κι αυτό είναι πολύ χειρότερο από την απομάκρυνση του Στρατοπέδου.

Γιατί πέρα από την επικινδυνότητα ενός τέτοιου κριτηρίου στην υπόθεση της άμυνας της χώρας, μια τέτοια πολιτική τακτική γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και για έναν άλλο λόγο. Γιατί είναι η καρδιά της πολιτικής ενός αστικού κόμματος που δεν είναι άλλη από τη πολιτική του ρουσφετιού. Κι εκείνο που μένει μόνο σαν απορία είναι να μάθουμε και ποιος “βάφτισε” ανάγκη την απομάκρυνση αλλά και ποιον ήθελε να εξυπηρετήσει. Γιατί τα άλλα μάλλον εύκολα απαντιούνται» επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, κ. Κώστας Γαργάλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.