Αλ. Μεϊκόπουλος: Δεν γίνεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου να μην μιλιέται με την Υ.ΠΕ.

Τέσσερις προτάσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου

Στην Υγειονομική Περιφέρεια βρέθηκε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να συναντηθεί με την Διοίκηση και να μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Βόλου σε σχέση με τις αυξημένες νοσηλείες και την παράλληλη έλλειψη γιατρών. Ο κ. Μεϊκόπουλος δεν συναντήθηκε τελικά με τον Διοικητή, μετέφερε τα αιτήματα στον Υποδιοικητή και μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη έκανε λόγο για περίεργα γεγονότα που δεν αρμόζουν στην κατάσταση που επικρατεί. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στις ψυχρές σχέσεις μεταξύ Νοσοκομείου Βόλου και ΥΠΕ με τον ίδιο να σχολιάζει πως δεν γίνεται να μην μιλιούνται θεσμικοί και διοικητικοί παράγοντες, ιδίως σε μια τέτοια υγειονομική κρίση.

 

Τέθηκαν τα ζητήματα στην Υ.ΠΕ- Αρνητισμός από Σερέτη

Αρνητισμός υπήρχε σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο από την πλευρά του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ κ. Σερέτη να συναντηθούν προκειμένου ο Βουλευτής να εκθέσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου και να εξευρεθούν λύσεις. Ο κ. Σερέτης είπε στον Βουλευτή, όπως ο ίδιος ανέφερε, πως θα είχε περιοδείες σε Νοσοκομεία της Υ.ΠΕ και τον παρέπεμψε στον Υποδιοικητή.

Ο κ. Μεϊκόπουλος έθεσε στον κ. Παπαγεωργίου τέσσερα ζητήματα για το Νοσοκομείο. Αρχικά να γίνει  μία μετακίνηση γιατρών, ιδίως  παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών από άλλα Νοσοκομεία της ΥΠΕ σε νομούς που δεν διαπιστώνεται μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα στα τμήματα πρώτης γραμμής του Αχιλλοπούλειου. Ακόμη ζήτησε να γίνουν άμεσα όλες οι προκηρύξεις των θέσεων που μέχρι στιγμής έχουν κηρυχθεί άγονες σε τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Παθολογικών Κλινικών.

Επιπλέον έθεσε την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ώστε να μεταφερθεί το εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείο εκτός, σε άλλη δομή υγείας, να λειτουργήσει υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να αποδεσμευτεί προσωπικό και να ενισχυθούν τμήματα αιχμής και τέλος να γίνει συνεργασία με το ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφέρει τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ασθενείς που έλαβαν εξιτήριο, για να απελευθερώνονται γρήγορα κλίνες για ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή.

“Ο Υποδιοικητής είπε ανοιχτά ότι συμφωνεί με τις προτάσεις αλλά δεν είναι ο αρμόδιος για απαντήσεις. Θα τις μετέφερε στον Διοικητή, που είναι ο αρμόδιος να τις εγκρίνει, αλλά απουσίαζε”, είπε ο κ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε πως θα ακολουθούσε σύσκεψη για τις περιοχές με έξαρση της πανδημίας και ζήτησε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα αυτής μετά την ολοκλήρωσή της.

“Ζήτησα να ενημερωθώ για τη σύσκεψη, και η απάντηση ήταν πως αυτή αφορά μόνο στη Λάρισα και θα προσπαθήσει ο Διοικητής να βάλει εμβόλιμα το θέμα του Νοσοκομείου Βόλου.  Τη στιγμή που αντιστοιχεί ένας γιατρός για 70 ακόμη και 90 ασθενείς! Δεν είναι σοβαρά αυτά. Ακολουθείται αυτή η τακτική και στα τέσσερα κύματα, δηλαδή να μην αντιλαμβάνεται η ΥΠΕ την κατάσταση στον Βόλο και τη Μαγνησία. Δεν ξέρω τις προτεραιότητες του κ. Σερέτη, αλλά αν δεν είναι προτεραιότητα να στηρίξεις τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου που κάνουν τιτάνια προσπάθεια, τότε τι είναι;”, τόνισε ο Βουλευτής.

Δεν γίνεται να μην μιλιούνται “Νοσοκομείο και Υ.ΠΕ”

Το ψυχρό αυτό κλίμα, που συνάντησε ο κ. Μεϊκόπουλος υπάρχει και μεταξύ Διοίκησης Νοσοκομείου και ΥΠΕ με τον Βουλευτή να σημειώνει πως πάντα υπήρχαν προβληματικές σχέσεις με την ΥΠΕ, όμως ανεξάρτητα από τις επιλογές του παρελθόντος η συνεργασία είναι απαραίτητη.

“Η συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων δεν είναι αν μας αρέσει ο άλλος ή όχι. Είναι απαραίτητη, είναι επιτακτική και είναι βασικά υποχρέωση των θεσμών σε μια τέτοια έκτακτη συνθήκη αλλά και σε νορμάλ συνθήκη, να μπορούν να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν από κοινού πράγματα που αφορούν στον τομέα δραστηριοποίησής τους. Δεν είναι δυνατόν μέσα στην πανδημία να μην μιλιούνται οι ηγεσίες δύο κορυφαίων δομών, της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Βόλου.  Πάντα η 5η ΥΠΕ είχε προβλήματα. Ήταν προβληματικές οι επιλογές που είχαν γίνει. Ανεξάρτητα από την κριτική στις διοικήσεις των τελευταίων χρόνων, τώρα είναι κι ένας λόγος παραπάνω να μπορέσει να υπάρξει μια συνεργασία. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει την πλήρη εικόνα η ΥΠΕ της κατάστασης στον Βόλο κι από την άλλη να μην μπορεί ο Διοικητής του Βόλου να ζητήσει ορισμένα πράγματα γιατί θα βρει κλειστές πόρτες”, είπε ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να αφεθεί το Νοσοκομείο Βόλου στο έλεος του Θεού.

Δεν υπάρχει θέμα με την έλευση Πολάκη στον Βόλο

Ο κ. Μεϊκόπουλος μίλησε και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και την “ανεξαρτητοποίηση” όπως λέγεται της Οργάνωσης Μελών Ν. Ιωνίας, που οργάνωσε εκδήλωση με τον Παύλο Πολάκη για την Παρασκευή.

“Δεν υπήρξε για μένα κάποιο πρόβλημα με την εκδήλωση, είναι ενήμερη η Νομαρχιακή. Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Οργάνωση Μελών Ν. Ιωνίας. Η οργάνωση  είναι κύτταρο του κόμματος,  λειτουργεί βάσει των συλλογικών οργάνων και των τοπικών ,δεν υπάρχει κάποια αυτονόμηση και υλοποίησε καταστατικές συνθήκες. Δραστηριοποιείται στον τομέα ευθύνης της που είναι η Νέα Ιωνία και ασχολείται με ζητήματα, που απασχολούν το πανελλήνιο κι έχουν να κάνουν με απευθείας αναθέσεις, με το δημόσιο χρήμα που δόθηκε στα ΜΜΕ και τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, σχολίασε ο Βουλευτής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.