Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία στη Μαγνησία

Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε Κέντρο Αποκατάστασης

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία στη Μαγνησία με το Νοσοκομείο Βόλου να γεμίζει από ασθενείς, που νοσούν από κορωνοϊό. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ είναι πολλά, με τις τελευταίες ημέρες να είναι μόνιμα σε τριψήφιο αριθμό, ενώ τελικά αυτά τα κρούσματα συνδέονται και με την αύξηση των νοσηλειών στο Αχιλλοπούλειο.

Ειδικότερα, χθες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου 74 ασθενείς στους πέντε θαλάμους της αρνητικής πίεσης, αλλά και στις δύο κλινικές κορωνοϊού, ενώ χθες το πρωί “γέμισε” και η τελευταία κενή κλίνη στη ΜΕΘ Covid, καθώς διακομίστηκε ένας ασθενής από την Καρδίτσα. Και οι οκτώ ασθενείς στη ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι και σε βαριά κατάσταση.
Μιλώντας στο magnesianews.gr ο εντατικολόγος και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Κόκορης, τόνισε πως κάθε ασθενής που μπαίνει στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό, από τη στιγμή που χρειάζεται οξυγονοθεραπεία, θεωρείται μια βαριά κατάσταση. Σημείωσε πως στην ΜΕΘ νοσηλεύονται και τρεις εμβολιασμένοι, οι οποίοι είναι 70 ετών και άνω, εκτός από μία γυναίκα λίγο πάνω από τα 60 έτη, όμως έχουν υποκείμενα νοσήματα και αυτό κάνει την κατάστασή τους πιο δύσκολη.
Εκτός όμως από το πλήθος των νοσηλειών, συνεχίζονται και οι ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νίκου Χαυτούρα, προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας σε ένα μόλις 24ωρο, “έφυγαν” από τη ζωή τέσσερις ασθενείς. Από τους τέσσερις, οι δύο έχασαν τη ζωή τους, όπως είπε ο κ. Χαυτούρας, κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης.

Νέο επιχειρησιακό με συγχώνευση παθολογικών κλινικών
Κι εγώ οι νοσηλείες αυξάνονται, το Νοσοκομείο Βόλου έχει στο συρτάρι του και νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η συγχώνευση των παθολογικών κλινικών στον 5ο όροφο, προκειμένου να νοσηλεύονται εκεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού, ενώ ο 7ος όροφος θα χρησιμοποιηθεί για παθολογικά περιστατικά non covid.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή, το Νοσοκομείο για τα περιστατικά κορωνοϊού έχει τους θαλάμους αρνητικής πίεσης, την Β’ κλινική κορωνοϊού στην παλιά Β’ Παθολογική και μέρος του 3ου ορόφου, δίπλα στη χειρουργική, όπου λειτουργεί η Γ’ κλινική κορωνοϊού.

Ξεκίνησαν οι διακομιδές στον Κένταυρο
Στο μεταξύ, μετά τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα, το Κέντρο Αποκατάστασης Κένταυρος στον Βόλο διαθέτει στο ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Βόλου 20 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ήδη από προχθές, 28η Οκτωβρίου το Κέντρο Αποκατάστασης δέχτηκε τα πρώτα περιστατικά για νοσηλεία. Πρόκειται για ήπια περιστατικά και όχι για ασθενείς με επιβαρυμένη κατάσταση, καθώς αυτοί χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημειώνεται πως και η ιδιωτική κλινική ΆΝΑΣΣΑ στον Βόλο διαθέτει δέκα κλίνες για non covid περιστατικά και δύο κλίνες ΜΕΘ εξίσου.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.