Άντεξε στην… καραντίνα η εθελοντική αιμοδοσία

Κάλεσμα του συλλόγου εθελοντών «Αλληλεγγύη» για μαζική συμμετοχή

Οι ανάγκες για αίμα είναι πάγιες και διαρκείς είναι το μήνυμα που έστειλε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, προσπαθώντας και από την πλευρά του συλλόγου να παραμείνει η διαδικασία της αιμοδοσίας ζωντανή κατά τη διάρκεια και της καραντίνας.

«Η κατάσταση ξεκίνησε λίγο δύσκολα γιατί ο κόσμος φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο για να δώσει αίμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετό απόθεμα που χρειαζόταν για τα έκτακτα» σημείωσε ο κ. Γελαγωτής, και γι’ αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκε για μία ακόμη φορά η κινητή μονάδα αιμοδοσίας, με τον κόσμο από την  πλευρά του ν’ ανταποκρίνεται. «Μέχρι το Πάσχα πήγαμε καλά γιατί και ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε. Ωστόσο όταν άρχισαν και πάλι οι προγραμματισμένες νοσοκομειακές επεμβάσεις, εκεί πάλι δυσκολευτήκαμε και τώρα το παλεύουμε» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι ενόψει του καλοκαιριού ελπίζει πώς η ανταπόκριση θα είναι ανάλογη.

« Ένα απρόοπτο ή ένα σημαντικό γεγονός μπορεί να χρειαστεί ένα σημαντικό απόθεμα αίματος. Τώρα ξεκινήσαμε πάλι με τη διαδικασία που γίνεται στο νοσοκομείο και συνεχίζει και η κινητή μονάδα τη δράση της. Όσοι μπορούν λοιπόν να δώσουν αίμα ας το κάνουν» είναι το κάλεσμα του κου Γελαγωτή.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας εξάλλου έχει ήδη προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της. Στις 17 Ιουνίου θα γίνει αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, μιας και θα προηγηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη την Κυριακή 14 του μήνα,  και στο τέλος του μήνα θα αρχίσει να επισκέπτεται και τα κοντινά νησιά. Βέβαια, ο κ. Γελαγωτής για μία ακόμη φορά τόνισε ότι η διαδικασία της αιμοδοσίας πραγματοποιείται κανονικά πλέον στο νοσοκομείο, και όποιος μπορεί καλό θα είναι να δώσει αίμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.